1742
Jens Toornstra juicht Feyenoord-FC Groningen 25-11-2018

Tekst: Sam | Foto’s: Edwin Verheul/FSV De Feijenoorder

Lichtmasten

Na de interlandbreak mogen we weer naar een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Ditmaal gelukkig wel een pot van 90 minuten. FC Groningen, dat nog niet een hoogstaand seizoen beleeft, is de tegenstander. Trainer en Feijenoorder Danny Buijs sprokkelde tot nu toe slechts tien punten bijeen, waarvan zes uit de laatste twee wedstrijden. Hij lijkt de boel op de rails te krijgen. Terug naar de wedstrijd die begint om half drie. Vooraf worden de lichtmasten toegezongen en dan kunnen we beginnen.

Dominant

Vanaf minuut Ć©Ć©n is Feyenoord dominant. Direct krijgen de Rotterdammers al een behoorlijke kans. Groningen verdedigt zwak, maar Nicolai JĆørgensen, afgelopen week voor Denemarken nog trefzeker, weet het net niet te vinden.

Nicolai JĆørgensen beleefde een moeilijke middag

Feyenoord houdt het initiatief en de gasten uit het noorden van het land weten niet waar ze het zoeken moeten. Als er vijf minuten zijn gespeeld, ziet gelegenheidsaanvoerder Clasie Toornstra diepgaan. Een geweldige pass op maat volgt. De aanname van Jens op zijn borst is subliem, met de buitenkant van zijn voet stuurt hij de bal de verre hoek in. Hatsee! 1-0. Of niet? Padt protesteert voor buitenspel. De VAR wordt ingeschakeld. Telt-ie wel of telt-ie niet? Wel, niet, wel, niet. Uiteindelijk wijst Kevin Blom naar de middenstip, hij telt! Nogmaals klinkt het I Will Survive.

Gevaarlijker

Nu moeten we doorpakken en ruim winnen, daar zijn wel aan toe. Het tegendeel is echter waar. Twintig minuten verder heeft FC Groningen het heft in handen en staat Feyenoord in eigen huis onder druk tegen een degradatiekandidaat. De noordelingen zijn gevaarlijker en krijgen gewoon kansen, ze zijn zelfs heel dicht bij een doelpunt. De bal rolt na rommelig verdedigen tergend langzaam achter Justin Bijlow tegen de paal.

Evenwicht

De tweede helft is veel meer in evenwicht. Feyenoord krijgt de bal maar moeizaam van voet tot voet. De Groningers vinden ook niet altijd een medespeler, maar zij spelen met veel passie en strijden voor elke bal.

Tonny Vilhena Feyenoord-FC Groningen 25-11-2018
Tonny Vilhena wint het duel

Het spel speelt zich in de tweede helft meer af op het middenveld. Een verdwaald afstandsschot van Mahi is enigszins gevaarlijk. Berghuis, die een zeer matige wedstrijd speelt, dwingt met een schot naar de verre hoek Sergio Padt tot het uiterste. De laatste tien minuten zijn de Rotterdammers eindelijk weer in de aanval. Vilhena schiet van grote afstand snoeihard op de lat. In de slotfase krijgt Feyenoord legio kansen, maar de ploeg speelt die keer op keer slecht uit. Toch blijven de punten in Rotterdam en daarmee is de derde plek verstevigd. Volgende week komt de koploper naar De Kuip!