De Legioenzaal

De Legioenzaal is het supportershome van Feyenoord in De Kuip. Wereldwijd bekend en berucht! Hier komen Feijenoorders samen. De Legioenzaal wordt beheerd en bekostigd door FSV De Feijenoorder.

Ontstaan van De Legioenzaal
Begin 2004 is het idee ontstaan om de voormalige dienstdoende kille kantine grondig te verbouwen. Op 3 april 2005, voor de wedstrijd Feyenoord – AZ, opende De Legioenzaal voor het eerst zijn deuren. 

Inrichting van 2005-2019
De aankleding van het supportershome gaf een echt Feyenoord gevoel weer. De zaal leek van binnen op De Kuip met zijn lichtmasten en er waren prachtige muurschilderingen van Feyenoord iconen te vinden die persoonlijk hun afbeelding van hun handtekening hebben voorzien. Daarbij sieren vele doeken de zaal. Op de doeken zijn krantenknipsels te zien met hoogtepunten uit de Feyenoord geschiedenis. In 2019 kwam er een plan om De Legioenzaal te vernieuwen.

Renovatie Legioenzaal in 2019
De Legioenzaal heeft in de zomer 2019 een metamorfose ondergaan. Vrijwilligers zijn flink aan de slag gegaan om De Legioenzaal te renoveren. De muren zijn geverfd en er zijn tekeningen aangebracht met onder andere het stadswapen. De ramen zijn bestickerd waardoor De Legioenzaal een donkere uitstraling heeft gekregen. Er zijn tribunes gemaakt zodat er aan de zijkanten kan worden gestaan. Bij deze renovatie is er gebruikt gemaakt van sponsoren die manuren en materiaal hebben gesponsord. Hiervoor zijn we de sponsoren erg dankbaar voor! Speciale dank gaat hiernaar uit naar FRFC1908.nl voor hun hulp bij dit mooie project.

Sponsoren renovatie Legioenzaal in 2019:

Doneeractie voor nieuwe verlichting
Bij de start van het seizoen 2020-2021 zijn we een doneeractie gestart om nieuwe verlichting. Hier is massaal gehoor aangegeven. De teller is boven de €7000,- geëindigd. Mooi om te zien dat het Legioen massaal heeft gedoneerd om De Legioenzaal nog groter te maken! We willen alle supporters die ons hebben gesteund bedanken. Onze dank gaat ook uit naar Protex Marine & Industry Oils BV. en Feestcafé De Zoom en Discotheek Pinky Renesse voor hun bijdrage aan deze actie.

Openingstijden
De Legioenzaal is tijdens thuiswedstrijden voor en in de rust en af en toe na afloop te bezoeken. De gele sector kan De Legioenzaal altijd bezoeken. Afhankelijk van de wedstrijd en het openzetten van de hekken is het ook voor de rest van het stadion mogelijk om De Legioenzaal te bezoeken.

DJ’s
Aan de DJ tafel hebben in de loop der jaren vele bekende DJ’s hun kunsten vertoond en op het grote scherm zijn wedstrijden te zien. Wil je een keer draaien in De Legioenzaal? Stuur een e-mail naar [email protected] en we brengen je in contact met de Legioenzaal beheerders.

Kom eens langs in De Legioenzaal!