Mindervaliden

In De Kuip zijn meerdere vakken speciaal ingericht voor mindervalide supporters. Voor deze vakken kun je een seizoenkaart of losse wedstrijdkaarten kopen.

Locatie en beschikbaarheid

Op de vakken Y en Z zijn zo’n honderd rolstoelplaatsen beschikbaar. Het merendeel hiervan is verkocht als seizoenkaart. Er is dus een beperkt aantal “losse” kaarten beschikbaar per wedstrijd. Bij vak Z is een aangepast toilet aanwezig. Dit toilet is goed toegankelijk voor mindervaliden.
Mindervalidevak Y3

Reserveren

Wil je een kaart kopen voor een mindervalidenvak? Dan kan dat vanaf het moment dat de wedstrijd in de verkoop gaat. Je kunt jouw plaats telefonisch reserveren bij Feyenoord Service & Tickets via 0900-1908. De mindervaliden vakken zijn NIET overdekt. Bij regen bestaat de kans dat de supporters in deze vakken nat worden.

Kosten

Je betaalt voor deze plaatsen een gereduceerd tarief. Neem je een begeleider mee, dan betaalt hij of zij het normale tarief voor een parterreplaats.

Toegang & Parkeren

Als bezoeker van de mindervalidenvakken Y en Z kun je het stadion via toegangspoort 25 binnenkomen. Hier wordt je kaart gescand en daarna kun je richting het vak. Ook jouw eventuele begeleider gaat via deze toegangspoort naar binnen. Toegangspoort 25 bevindt zich naast het gebouw van Feyenoord Service & Tickets, aan de spoorzijde van het stadion. Indien je bijvoorbeeld voor het innemen van medicatie afhankelijk bent van water, hou er rekening mee dat flesjes water niet mee naar binnen mogen. Pakjes drinken zijn wel toegestaan.

Rond het stadion zijn meerdere invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Deze bevinden zich op openbaar terrein en kunnen daarom niet gereserveerd worden. Deze parkeerplaatsen bevinden zich aan de Olympiazijde van het stadion, vlakbij poort 25. Volg de borden P7/P8. Het aantal plaatsen is echter beperkt dus het is raadzaam om ruim voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

Bij een aantal wedstrijden is een gedeelte van de weg afgesloten voor verkeer. Op vertoon van jouw invalidenparkeerkaart kun je in de meeste gevallen zo’n afsluiting passeren om de auto op één van de invalidenparkeerplaatsen te parkeren. Het is aan de politie om jou deze toegang wel of niet te verlenen.

Horeca counter

Halverwege tussen vak Z en Y is er een speciale verlaagde horeca counter. Hier kunnen mindervalide hun bestelling doen. De verlaagde counter is er gekomen naar aanleiding van feedback tijdens de mindervalide bijeenkomsten.

Contact

Vanuit FSV De Feijenoorder is Leo van den End contactpersoon. Als mindervalide supporter wil Leo zich via de vereniging graag inzetten voor de belangen van alle supporters in het algemeen maar in het bijzonder voor de belangen van de supporters met een beperking. Leo komt als rolstoelgebruiker kleine en grote problemen tegen die een valide supporter niet direct als probleem zal ervaren. Dit is uiteraard geen onwil of desinteresse maar gewoon een kwestie van een ander referentiekader. Leo bezoekt de mindervalide bijeenkomsten die Feyenoord organiseert en brengt hier verslag vanuit. Vragen naar aanleiding van deze pagina? Stuur een e-mail naar [email protected]

Notulen mindervalide bijeenkomsten:

Notulen, 19 november 2019 – Mindervalide bijeenkomst

Notulen, 7 mei 2019 – Mindervalide bijeenkomst
Notulen, 20 februari 2019 – Mindervalide bijeenkomst
Notulen, 20 november 2018 – Mindervalide bijeenkomst
Notulen, 8 mei 2018 – Mindervalide bijeenkomst
Notulen, 24 oktober 2017 – Mindervalide bijeenkomst
Notulen, 21 februari 2017 – Mindervalide bijeenkomst

Mindervalide Tribune