Dirk Kuyt Foundation

Samenwerking, Dirk Kuyt foundation
Corporate partnership

FSV De Feijenoorder is vanaf 25 maart 2016 toegetreden tot de sponsorfamilie van de Dirk Kuyt Foundation.

FSV De Feijenoorder gaat fondsen en vrijwilligers werven voor de Dirk Kuyt Foundation; de stichting die al 10 jaar sportevenementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ondersteunt en organiseert.

De bedoeling van FSV De Feijenoorder is om, middels het corporate partnerschap, de Foundation van hun aanvoerder twee tot drie keer per jaar van een financiële injectie te voorzien door middel van creatieve acties. Ook wordt gedacht aan het op de markt brengen van een exclusief merchandisingartikel, dat een blijvende bekendheid aan de samenwerking tussen de supporters van Feyenoord en Dirk Kuyt Foundation moet gaan geven.

In april 2016 heeft voorzitter Wim van Merkensteijn namens FSV De Feijenoorder het nieuwe initiatief besproken en bekend gemaakt aan Dirk Kuyt.

”Werelds”, sprak Dirk Kuyt, kort en krachtig in zijn dankwoord. ”Elke hulp is geweldig, maar als die ook nog eens van je eigen supportersvereniging komt, dan geeft dat een extra voldaan gevoel. Te meer omdat ik begrepen heb dat men elke keer weer iets nieuws wil verzinnen om de steun aan sporters met een beperking levendig te houden.”
Kuijt

Waar staat de Dirk Kuyt Foundation voor:

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels circa 100 sportevenementen door heel Nederland. Dit doet de Foundation in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

De Dirk Kuyt Foundation richt zich op alle aangepaste sporten. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.

De eerste stap is gezet met een inzameling onder de ruim 16.000 leden. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die willen helpen bij het bezoeken van de evenementen die door de Dirk Kuyt Foundation worden gesteund.

Kijk voor meer informatie over de Dirk Kuyt foundation op: www.dirkkuytfoundation.nl/