Feyenoord – ADO Den Haag in teken Sophia Kinderziekenhuis

0
4044
Open Dag 2016 Kameraadjes met ballonnen
Open Dag 2016 Kameraadjes met ballonnen

Feyenoord ontvangt aanstaande zondag bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag honderden kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis in De Kuip.
Met dank aan de samenwerking tussen Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis mogen de kinderen gratis de wedstrijd tussen de koploper en de nummer drie uit de Eredivisie bezoeken. Ruim dertig van deze kinderen zullen de wedstrijden bekijken vanuit een Business Unit van De Kuip. Deze plaatsen zijn beschikbaar gesteld door verschillende unithouders.

Elf kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zijn uitverkoren om voor de wedstrijd aan de hand van de spelers van Feyenoord het veld op te lopen. Ook de vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte zijn uitgenodigd in het kader van de Sophiadag.

De kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis die niet in de gelegenheid zijn om naar De Kuip te komen, hoeven dankzij Sophia TV niets te missen van de gebeurtenissen in het stadion. Het programma doet live verslag van de speciale dag bij Feyenoord. Niet alleen zijn dankzij FOX Sports rechtstreeks de beelden van de wedstrijd te zien in het Sophia Kinderziekenhuis, maar ook doet Sophia TV verslag van het speciaal voor de Sophia-kinderen gereserveerde vak G.

Feyenoord hoopt dat alle kinderen en begeleiders een onbezorgde dag kunnen beleven in De Kuip en even niet hoeven te denken aan hun ziekte. Als Feyenoord-supporter kan je hieraan bijdragen door je club positief te steunen. Let dan ook op je taalgebruik en besteedt geen negatieve aandacht aan de ADO Den Haag-supporters in het bezoekersvak. Feyenoord verzoekt alle supporters op en rondom vak G bovendien om rekening te houden met de jonge supporters door niet op de tribune te roken.

Collecte
Rond de wedstrijd tegen ADO Den Haag vindt tevens de jaarlijkse collecte voor het Sophia Kinderziekenhuis plaats. De opbrengst hiervan is bestemd voor onderzoek bij kinderen met aangeboren afwijkingen. Het Erasmus MC-Sophia is het enige kinderziekenhuis in Nederland dat alle faciliteiten in huis heeft om zorg te bieden aan patiëntjes met aangeboren of erfelijke afwijkingen. Het voornaamste doel van het onderzoek is om het ontstaan van deze afwijkingen beter in kaart te brengen en de diagnostiek te verbeteren.

Bron: Feyenoordnl

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder