Eerste competitienederlaag voor Feyenoord 1-0

0
1360

Feyenoord heeft de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Go Ahead Eagles, nota bene de hekkensluiter van de eredivisie, won op eigen veld met 1-0 van de koploper. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ziet de voorsprong op naaste belager Ajax wederom slinken, tot twee punten.

In de eerste helft had Feyenoord het zwaar in Deventer. De eerste kans was wel voor Marko Vejinovic, die keeper Theo Zwarthoed passeerde maar te ver moest uitwijken, daarna nam Go Ahead Eagles duidelijk het initiatief. Darren Maatsen kreeg een grote kans, maar schoot hard over het doel van keeper Par Hansson, de vervanger van de geblesseerde Brad Jones.

Aan de andere kant probeerde Steven Berghuis het vanuit de tweede lijn, werd een volley van Eric Botteghin eenvoudig verwerkt door Zwarthoed, voordat de thuisploeg wel toesloeg. Het kreeg daarbij de hulp van Jan-Arie van der Heijden. Hij verslikte zich in Maatsen, waarna de oud-speler van Excelsior Jarchinio Antonia vond vlak voor het doel: 1-0.

Tien minuten voor rust dacht Feyenoord even aan de gelijkmaker toen Van der Heijden binnenkopte uit een voorzet van Berghuis, maar Nijhuis had al gefloten omdat de vleugelaanvaller hands zou hebben gemaakt.

Applaus voor Vilhena
Na rust bleef Go Ahead Eagles in de eerste minuten eenvoudig overeind, ook omdat invaller Jens Toornstra – na een prachtig applaus van het publiek in de 52-ste minuut voor Tonny Vilhena (zijn moeder overleed een week geleden op 52-jarige leeftijd) – geen kracht achter een schoot kreeg om Zwarthoed te verontrusten.

Na een klein uur de volgende Rotterdamse kans, maar Zwarthoed bokste de bal door Nicolai Jorgensen met zijn knie ingezet, uit de hoek. Voor Feyenoord wel het sein om de druk op te voeren. Halverwege de tweede helft probeerde invaller Eljero Elia het van afstand, maar opnieuw stond Zwarthoed op de juiste plaats. Een minuut kwam Feyenoord zelf goed weg toen Antonio op Hansson afstormde, maar de Zweed stond een tweede treffer van de thuisploeg in de weg.

Het spel golfde op en neer, maar overtuigen deed Feyenoord geen moment. Van Bronckhorst bracht Michiel Kramer nog een kwartier voor tijd voor Dirk Kuyt om in ieder geval een punt over te houden aan het duel. Go Ahead Eagles bleef echter opvallend zonder veel problemen overeind. Wel raakte Terence Kongolo vlak voor tijd nog geblesseerd (hamstring).

Scoreverloop: 30′ Jarchinio Antonia 1-0

Opstelling Feyenoord: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, Vejinovic, Kuyt (73. Kramer), Tapia (46. Toornstra), Berghuis (60. Elia), Jørgensen, Basaçikoglu.

Bron RTVRijnmond

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder