‘Heel Feyenoord deed maar wat’

0
1942

Het was al een tijdje niet meer gebeurd. Maar Feyenoord kreeg het gisteren weer eens voor elkaar. Het laatste halfuur tegen Go Ahead heb ik niet meer gekeken. Ik heb de tv uitgezet, ben boven wat gaan rommelen op de computer. Van onze hele top-3 werd je dit weekeinde niet vrolijk, maar Feyenoord spande wel de kroon. Het kan dat er één of twee spelers niet in goeden doen zijn, maar nu waren ze dat allemaal. Plus de invallers.

En wat mij betreft ook de trainer, die in zijn praatje achteraf de situatie met de moeder van Vilhena aanhaalde om aan te geven dat het zo’n moeilijke week is geweest. Ik vind dat iets dat je er niet bij mag halen, want als je wél had gewonnen, had je dan gezegd: ze hebben karakter getoond voor Tonny?

Het is nu makkelijk om je gelijk te halen als columnist, maar ik zeg het steeds: als het niet op inzet lukt, heeft Feyenoord te weinig voetballende kwaliteit om op terug te vallen. Minder dan Ajax en PSV sowieso. Gisteren deden ze maar wat. En ze hebben geen leider in het veld die optreedt.

Typerend vind ik hoe Jan-Arie van der Heijden de 1-0 inleidt. Hij heeft de bal, heeft hem al vrijgemaakt en kan ‘m zo vooruit wegspelen. Gevaar geweken. Maar nee, hij wil toch nog even een blok zetten tegenover die gozer van Go Ahead en verspeelt alsnog de bal. Waarom is dat? Wil meneer even showen dat hij bij Feyenoord speelt? Speel potverdimme gewoon die bal en klaar. En ook Tapia verdiende een correctie. Hoe die begon, elke keer maar weer balletjes terugspelen of kwijtspelen. Steeds drie, vier handelingen te veel.

Bron: AlgemeenDagblad

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder