Feyenoord City informeert supportersvereniging

0
4829

FSV De Feijenoorder en Feyenoord City hebben elkaar de afgelopen periode een aantal keer gesproken. Daarbij wilden wij als vereniging graag meer informatie ontvangen. In het bijzonder over het Feyenoord City plan, de locatiekeuze en de daar onlosmakelijk mee verbonden keuze tussen vernieuwbouw en een nieuw stadion.

De gesprekken leveren al informatie op. Zo hebben we alles kunnen vragen wat we wilden vragen en een uitgebreide presentatie gekregen over de plannen.

Of het nieuwe plan de beste keus voor Feyenoord is, weten we (nog) niet. De cijfermatige onderbouwing is nog niet beschikbaar. Dat betekent dat we, uiteraard binnen onze mogelijkheden, nog niet kunnen beoordelen of de plannen bijdragen aan de best mogelijke toekomst voor Feyenoord. Daarvoor willen we eerst weten wat een nieuw stadion oplevert, wat het kost en welke risico’s daarbij komen kijken voor Feyenoord.

We hebben met Feyenoord City afgesproken criteria op te stellen waar de plannen volgens ons aan moeten voldoen. Dat is iets waar we als er meer duidelijkheid komt over de plannen op voort kunnen borduren.

Wat vindt de Supportersvereniging belangrijk?

Meer geld naar Feyenoord dan bij vernieuwbouw.
Er zijn talloze polls gehouden, soms komt nieuwbouw als beste naar voren en soms renovatie. De discussies op sociale media tussen voor en tegenstanders zijn vaak fel met weinig ruimte om naar elkaars argumenten te luisteren. De Supportersvereniging heeft geen voorkeur, wij willen het beste plan voor Feyenoord ongeacht wat dat betekent.

Feyenoord City heeft van Feyenoord (club en stadion) niet de opdracht gekregen om renovatie te onderzoeken. Dat vinden we een gemiste kans. De gemeenteraad heeft hier eerder wel om gevraagd. Feyenoord City stelt dat renovatie altijd suboptimaal is en minder oplevert dan nieuwbouw. Het is voor ons niet mogelijk om de argumentatie te vergelijken met de nieuwbouwplannen en daarmee of deze conclusie gerechtvaardigd is.

Wij willen dat de plannen van Feyenoord City uiteindelijk de club onder de streep, dus voor de spelersbegroting, significant meer oplevert dan vernieuwbouw tegen acceptabele risico’s.

Behoud van beleving en sfeer.
Sfeer maken we zelf, maar het stadion kan dat enorm versterken. Het is niet zonder reden dat zowel spelers als supporters het liefst naar een echt voetbalstadion zoals De Kuip komen. Een nieuw stadion gaat voldoen aan de nieuwste regelgeving. Dat betekent dat de overkraging van nieuwe tribunes niet meer zo mag zijn als in De Kuip. Ook mogen de tribunes minder meedeinen. Dat is zonde maar op zichzelf voor ons geen reden om nieuwbouw af te schieten. Het programma van eisen voor het stadion is er nu volgens Feyenoord City alleen nog op hoofdlijnen.

Wij willen dat het stadionplan zo is ingestoken dat er maximaal geïnvesteerd wordt op een optimale Feyenoord beleving. Dat betekent fanatieke supporters rondom en dicht op het gehele veld zoals nu ook het geval met de parterre tribunes. Dat betekent ook dat dat Feyenoord toegankelijk blijft met gelijkblijvende prijzen voor specifieke vakken.

Zowel Feyenoord als Feyenoord-City hebben toegezegd de Supportersvereniging te betrekken bij de totstandkoming van het Programma van Eisen.

Voortgang in normalisatie.
Feyenoord heeft met een deel van de achterban geen goede relatie. Ook de relatie tussen Feyenoord en FSV De Feijenoorder kan en moet beter. De vereniging staat te springen om de club te helpen, maar wel met ruimte om haar eigen koers te bepalen en onafhankelijkheid te bewaken.

Normalisatie komt ook uit ons allemaal. Nog altijd begrijpen sommige supporters niet dat de eigen club geschaad wordt door het gooien van voorwerpen op het veld. Ook in Europa staat Feyenoord niet goed op de kaart. Dat alles moet beter. Feyenoord City heeft hier maar beperkt invloed op maar dat maakt het voor de succeskansen van het plan niet minder belangrijk.

Vertrekpunt vereniging

We streven als supportersvereniging het beste voor Feyenoord na. Daarbij leveren we graag, namens onze leden, een constructieve, inhoudelijke en zorgvuldig onderbouwde bijdrage. In de toekomst is Feyenoord een financieel gezonde organisatie met alle faciliteiten die bijdragen aan sportief succes. Het stadion (nieuwbouw of vernieuwbouw) levert een zo groot mogelijke impuls aan het spelersbudget en supporters voelen zich er thuis.

Vanuit dit vertrekpunt kijken we naar de plannen. We zoeken mee naar de beste, meest gezonde optie voor Feyenoord en geven daaraan graag onvoorwaardelijke steun. Die steun moet helpen bij het realiseren van draagvlak voor besluiten die genomen gaan worden en is daarmee, zoals veelvuldig onderschreven door de Rotterdamse politiek, in belang van alle betrokken partijen.

Mocht je als supporter een vraag hebben schroom dan niet die aan de vereniging te stellen! Wij nemen die mee in de gesprekken met de projectorganisatie.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder