Van Bronckhorst : ‘Tegenstander heeft het ons moeilijk gemaakt’

0
1755

Na drie competitieduels zonder overwinning pakte Feyenoord zondag weer de volle buit. De ploeg won in De Kuip met 3-0 van PEC Zwolle en behoudt zodoende de koppositie in de Eredivisie. De reactie van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst na afloop:

Systeem
Van Bronckhorst: ‘PEC heeft het ons moeilijk gemaakt vandaag. Ze speelden in een 4-5-1 systeem, iets dat we niet vaak tegenkomen in Nederland. Zie daar maar eens doorheen te voetballen. Dat is niet makkelijk en dat bleek ook, vooral in de eerste helft.’

Openingsgoal
‘Tegen een verdedigend ingestelde ploeg is het belangrijk om de eerste goal te maken. Dan worden zij gedwongen anders te gaan spelen en ontstaan er ruimtes voor ons. Daarom was ik blij dat ons eerste doelpunt al voor rust viel. De goal van Kuyt werkte bevrijdend voor ons, al bleef het lang 1-0.’

Gevoel
‘Na drie wedstrijden zonder overwinning in de competitie was het voor ons heel belangrijk om vandaag weer te winnen. Niet alleen vanwege de punten, maar ook voor het gevoel. Daarom is dit voor ons een goede en belangrijke overwinning, op een tegenstander die het ons moeilijk heeft gemaakt.’

Manchester
‘Donderdag wacht voor ons een mooie wedstrijd in de Europa League. We gaan niet voor ons plezier naar Manchester. We willen daar een goed resultaat halen, al zal het natuurlijk een heel zware wedstrijd worden. Wat dat betreft is het prettig dat we er fysiek goed op staan. Het worden pittige weken met wedstrijden tegen sterke tegenstanders, maar dat is het mooie van voetbal.’

Bron: Feyenoordnl