Eerherstel

0
2737

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-FSV De Feijenoorder

Woensdagavond stond de laatste Champions League wedstrijd van het jaar op het programma. Tegen Napoli mochten we thuis afsluiten. Hiervoor was een prima sfeeractie bedacht die, met een greintje ironie, de UEFA lichtjes op de hak nam. Moet kunnen, zou je denken, naast het verzorgen van een prima sfeer. Helaas mochten het doek en de actie niet doorgaan. Een gemiste kans. De wedstrijddag zelf verliep voorspoedig. Zo wist Feyenoord onder 19 zich ’s middags te plaatsen voor de volgende ronde na een 4-3 zege op de leeftijdgenoten van Napoli. Bij deze wedstrijd ontbrak linksback Tyrell Malacia. Mede door blessures mocht het jeugdige talent ’s avonds zijn opwachting maken in het eerste elftal van Feyenoord. Dat deed hij met verve.
De Kuip zat er ondanks de kou weer volgepakt bij. Klaar voor een mooie pot, eerherstel, want we mogen niet eindigen met nul punten. Vlaggen, gezang, de spelerstunnel gaat open, de spelers komen het veld op. Dan is het zo ver, kwart voor negen, we gaan beginnen. Het is Napoli dat er direct opklapt en binnen twee minuten al op voorsprong komt. Vloekend en tierend zien we dat de Italianen meerdere kansen krijgen om de voorsprong uit te breiden. Na twintig minuten komt er een einde aan de storm uit Zuid-Italië waardoor Feyenoord eindelijk wat rust aan de bal krijgt. Als er ruim een half uur gespeeld is, probeert Berghuis zijn tegenstander te dollen. Uiteindelijk produceert hij een puntgave voorzet op het hoofd van Jørgensen. Plotseling is het 1-1 en dat wordt gevierd! Supporters vallen over elkaar heen, gaan uit hun dak.
In het tweede bedrijf van de wedstrijd wil Feyenoord de volle buit pakken. De Italiaanse muur blijkt echter moeilijk te slechten. In de omschakeling blijft het oppassen met Driesje Mertens en co. De Rotterdamse defensie gaat de strijd aan en verdient een compliment. Nieuwkoop en Van Beek zijn terug op het gewenste niveau. Tapia lijkt zijn draai te hebben gevonden en Malacia gooit er een paar heerlijke tackles uit en voetbalt gewoon keurig mee.

Naarmate de wedstrijd vordert, komen er steeds minder kansen. Nabij de 82e minuut maakt een Napolitaan een overtreding. Nadat hiervoor gefloten is, maakt Vilhena een overtreding die hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd oplevert.

Op het moment dat je verwacht dat de moed het legioen in de schoenen zakt, begint het juist nog harder te zingen. De vlaggen worden weer ter hand genomen. Vervolgens ontstaat op de Noordzijde een ware fakkelzee. Feyenoord zet ons in vuur en vlam! Het stadion siddert, 1-1, met tien man, al uitgeschakeld, maar toch een kippenvelmoment, blijft toch mooi spul, die fakkels. De chemie van de tribune slaat over op het veld, Feyenoord zet nog een keer aan. In de slotseconden van de wedstrijd krijgt Feyenoord een corner. Vanaf de tribunes klinkt het I will survive al. De hoekschop wordt verlengd door Tapia en vervolgens kopt St. Juste raak! JAAAAAA, 2-1! Een complete chaos, De Kuip danst van geluk. Eerherstel

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder