Klappen

0
3353

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-FSV De Feijenoorder

Voor het eerst, na twee uitwedstrijden, speelt Feyenoord in 2018 een thuiswedstrijd. De tegenstander is het Haagse ADO. Op voorhand moet dit drie punten opleveren, echter zijn we het seizoen niet goed begonnen en is het spel ondermaats. Toch was De Kuip goed gevuld. Voordat de wedstrijd van start ging werd er nog een minuut stilte gehouden voor Reinier Kreijermaat, zijn naam is beroemd! Op De Noordzijde rolde er een spandoek van ‘Beertje’ naar beneden. De scheidsrechter gaf een fluitsignaal om een minuut van stilte in gang te zetten. Vervolgens begon de gehele Kuip te klappen en werd het moment ondersteund door het You’ll Never Walk Alone. Dit leverde een kippenvelmomentje op.
Feyenoord slaagde erin om in het eerste bedrijf het niveau van de voorgaande twee wedstrijden te evenaren. Het spel was plichtmatig en er werd traag heen en weer gekaatst. Persoonlijk vroeg ik me af of ze wel zin hadden om lekker een potje te gaan voetballen. Er waren spaarzame kansjes, voornamelijk Jorgensen kwam dichtbij maar zag zijn inzet op de paal eindigen.
Gelukkig was het spel in de tweede helft beter. Feyenoord speelde iets meer naar voren. Nabij de 53e minuut kon Berghuis de bal rustig klaarleggen voor zijn linkerbeen, hierdoor bediende hij Vilhena die wist raak te koppen. De Kuip mocht voor de eerste maal juichen in 2018. Toch voerde de opluchting de boventoon bij de goal.
Als er een uur gespeeld is, mag Robin van Persie warmlopen. Kind van de club en de stad is terug waar hij doorbrak in het betaalde voetbal. Het publiek zong hem luidkeels toe en zag hoe Feyenoord in de 67e minuut een hoekschop kreeg. Na een kluts werd de bal binnengehouden en werd Berghuis ingespeeld die de bal in de verre hoek liet verdwijnen, 2-0 punten binnen.
Te vroeg gejuicht, want ook ADO wist uit een afvallende corner te scoren. Immers raakte de bal vol op de wreef. Dit was het sein voor de Feyenoordsupporters om zich te laten horen. De Haagse formatie wist Feyenoord onder druk te zetten, hierdoor gaven ze veel ruimte weg, dit strafte Toornstra af. Tot slot mocht van Persie zijn rentree maken in de Kuip, hij kwam helaas niet tot een scoringskans. Maar hij is terug!


 

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder