Mobiliteitsplan Feyenoord

0
5324

Vandaag werd bekend dat Feyenoord en de gemeente Rotterdam een mobiliteitscontract hebben afgesloten. Daarin staat onder meer dat Feyenoord een seizoenskaart koppelt aan een vervoerstype. Volgens Feyenoord gaat het om een experiment en niet om een verplichting. Er blijft dus (gelukkig) keuzevrijheid bestaan.

FSV De Feijenoorder is absoluut geen voorstander van een verplichte koppeling van een seizoenskaart aan een reiswijze. We vinden het belangrijk dat iedere supporter afhankelijk van de wedstrijd en (persoonlijke) omstandigheden zelf een keuze kan maken over het reizen van en naar Feyenoord. Of dat nu 3 weken voor een wedstrijd is of een half uur, vrijheid (naar beschikbaarheid) moet blijven.

Dat Feyenoord en Feyenoord City kijken naar goede bereikbaarheid van het stadion juichen we toe, ieder plan dat de bewegingsvrijheid van en naar het stadion toe inperkt niet. Het mag ook niet zo zijn dat supporters die geen reiswijze willen opgeven daardoor op wat voor manier dan ook nadelen van ondervinden.

We vinden het erg jammer dat er onduidelijkheid over eventuele verplichtingen rond het mobiliteitscontract zijn ontstaan. Nu moest Feyenoord Webcare zaken verduidelijken en ontstonden lange, onnodige discussies. Goede communicatie door de club moet dat voorkomen.


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder