Feyenoordlegende Cor van der Gijp signeert bij Boekhandel Snoek

0
2685

Op zaterdag 28 april signeert oud-Feyenoordvoetballer Cor van der Gijp (86) het boek Kraan en de donderstenen van Feyenoord bij Boekhandel Snoek.

Vanaf 14.00 uur zet Cor zijn handtekening in de boeken!

Vanzelfsprekend is er gelegenheid om met de vedette op de foto te gaan!

Dit boek begint in de maand dat De Kuip voor het eerst sinds 1938 echt begint vol te stromen: januari 1956. De dienstdoende Feyenoordvoorzitter heeft aan het begin van dat seizoen twee spelers gekocht met kapotte knieën en uit het faillissement van Holland Sport een Kralinger. Niettemin: de paling gaat lopen. In het voetbalseizoen 1955-56 kantelt de belangstelling voor Feyenoord en komt De Kuip langzaam maar zeker voller en voller te zitten. Die drie spelers zijn Cor van der Gijp, Henk Schouten en Coen Moulijn.

De eerste twee zijn gekende humoristen. Zij slepen Moulijn mee naar alle kroegen waar de beroemde Henk Kranendonk (alias Kraan) is uitgegroeid tot de grootste komiek van Rotterdam. Kraan is hoog opgeleid én een oplichter. Betrokken bij alle douaneschandalen en whisky-oorlogen. Maar de mannen lachen zich twintigjaar het lazarus. Tot Kraan als een onbekende zeeman wordt begraven. Het boek is geschreven door journalist Jan D. Swart .

Cor van der Gijp (1 augustus 1931) was van 1956 tot 1963 aanvaller bij Feyenoord. Met 171 doelpunten is hij nog altijd Feyenoords topscorer aller tijden.Hij kwam dertien keer uit voor het Nederlands Elftal en scoorde zes keer voor Oranje. Na zijn carrière als voetballer werd Van der Gijp trainer, was hij één jaar scheidsrechter en opende hij een eigen sportzaak.

De special uitgebracht door de vereniging over de carrière van Cor van der Gijp is ook verkrijgbaar bij Boekhandel Snoek. Op=op!


 

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder