Dilemma Gio: Kuyt op Old Trafford of fit in Galgenwaard?

0
2011

Feyenoord onderbrak gisteren een serie van drie niet gewonnen competitieduels met een klinkende zege op PEC Zwolle. Nu staat Manchester United op het menu. Is dat met of zonder de 36-jarige Dirk Kuyt?

De uitvoering was niet om van te watertanden, maar daar maken ze zich in De Kuip zelden zorgen om. Een 3-0 overwinning tegen een kansloos PEC Zwolle, drie prachtige doelpunten. Missie geslaagd. Vanaf vandaag gaat de blik richting Old Trafford, voor de kraker donderdag tegen Manchester United.

Daar ging het gisteravond al over in De Kuip. ,,Ik maak me zorgen of Feyenoord problemen gaat krijgen met de belasting in Europese duels”, waarschuwde Ron Jans, de trainer van PEC Zwolle.

Vermoeidheid en blessures, het waren de hoofdredenen waarom er twee weken terug in Deventer van laagvlieger Go Ahead Eagles werd verloren (1-0). Als Van Bronckhorst het nog niet wist, besefte hij toen helemaal dat hij nauwelijks zonder zijn sterkhouders kan. En wat doe je dan donderdag in Manchester bijvoorbeeld met aanvoerder Dirk Kuyt? Geef je hem rust, zodat hij zondag in de Galgenwaard tegen FC Utrecht okselfris aan de start staat? Of is dat onbespreekbaar?

Dat laatste, denkt Ron Jans. ,,Kuyt als voormalig speler van Liverpool tegen Manchester United. En dan zeggen dat hij rust krijgt? Nou veel succes”, zei Jans.Toch was het opvallend dat Dirk Kuyt ondanks lichte knieklachten, die hij voor rust opliep bij een ongelukkige landing, de volledige wedstrijd afwerkte. Was dat een signaal dat de Katwijker, gisteren zeer waardevol met de openingstreffer en een keurige assist, donderdag mag uitrusten?

De 36-jarige aanvoerder zelf hoopt van niet. ,,Je kent mij, ik wil altijd spelen”, zei hij. ,,Het mag duidelijk zijn dat ik in Engeland heel graag van de partij ben. Als voormalig speler van Liverpool sta je er uiteraard niet goed op bij de aanhang van Manchester United, dat wil ik meemaken. De trainer en ik hebben heel goed contact, we kijken samen goed naar hoe we het moeten doen. Aan mij ligt het niet, maar uiteraard neemt de trainer de beslissingen.”

Maar het dilemma dat Ron Jans schetste, is er natuurlijk wel. Manchester United-uit is belangrijk, maar winst zondag in de Galgenwaard tegen FC Utrecht is nog veel belangrijker. En kunnen de Rotterdammers drie dagen na een ongetwijfeld zware avond in Engeland het opbrengen om ook in Utrecht te heersen?

Kuyt, met een ingepakte knie, denkt van wel. ,,Ik was blij dat ik heel de wedstrijd kon blijven staan. Om eerlijk te zijn, ik stond daar wel lekker. Ik heb tijdens de interlandperiode lekker bij kunnen komen. En ik voel me ook echt fit en sterk.”

Bron: AlgemeenDagblad

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder