Huldiging Feyenoord op de Coolsingel

0
21439

Feyenoord kan op 7 mei bij winst op Excelsior landskampioen worden. Als Feyenoord de landstitel behaalt, biedt Rotterdam Feyenoord een huldiging aan op het stadhuis. De huldiging vindt plaats op maandag 8 mei om 12.00 uur op de Coolsingel.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ‘Feyenoord kan na 18 jaar weer kampioen worden. Het zou fantastisch zijn als dit kampioenschap op de Coolsingel kan worden gevierd. Samen met de club, politie en de supporters vertrouw ik erop dat het een onvergetelijk feest kan worden.’

Programma huldiging 8 mei

De kampioenen laten om 12.00 uur op het balkon van het stadhuis de kampioenschaal aan het legioen zien. De huldiging moet een veilig en gastvrij feest zijn voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Daarom gelden dezelfde gedragsregels als in de Kuip.

Kampioensfeest op zondag 7 mei in de Kuip

Mocht Feyenoord zich op zondag 7 mei tot landskampioen kronen, dan wordt de bijbehorende schaal aan de selectie niet op Woudestein, maar in De Kuip uitgereikt. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk Feyenoord-supporters de eventuele schaaluitreiking samen met de spelers beleven.

Bereikbaarheid zondag 7 mei

De RET zet tramlijnen 7, 21 en 24 in naar Woudestein. Speciaal voor Feyenoordfans die in de Kuip naar de wedstrijd en de schaalhuldiging willen kijken zet de RET ook tramlijn 12 in, die pendelt tussen Rotterdam Centraal en de Kuip. Meer informatie vindt u op de website van de RET.

Kom met de metro naar de huldiging op maandag 8 mei

Maandag tussen 9.00 uur en 16.00 uur is zeer beperkt tramverkeer in het centrum van Rotterdam. Mensen die naar het centrum willen komen, kunnen de metro nemen en uitstappen bij Rotterdam Centraal, Beurs of Blaak. Station Stadhuis blijft gesloten. Kijk op www.ret.nl voor actuele reisinformatie.

Verkeer

Het verkeer rondom de Coolsingel is vanaf zondag 7 mei beperkt. Er zijn verschillende afsluitingen, deze zijn verdeeld in fases:

  • Fase 1: Zondagochtend 7 mei vanaf 05.00 uur is de Coolsingel voor auto- en fietsverkeer afgesloten vanaf de Kruiskade tot aan de Meent. De Oostelijke rijbaan tussen de Meent en het Churchillplein is in Noordelijke richting afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voor het verkeer van Noord naar Zuid is er een omleidingsroute Statenlaan – Henegouwerlaan – Gravendijkwal – Westzeedijk.
  • Fase 2: Maandagochtend 8 mei om 01.30 uur is de Westelijke rijbaan tussen Meent en Churchillplein ook in Zuidelijke richting afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Ook het Hofplein wordt afgesloten van de Lijnbaan via de heer Bokelweg en het Haagseveer. Bezoekers die van Oost naar West willen kunnen dat doen via de Blaak – Westblaak.
  • Fase 3: Maandagochtend 8 mei is de omgeving van de Coolsingel vanaf 6.00 uur afgesloten voor auto-, motor- en fietsverkeer. Klik hier voor het kaartje.

Gestalde fietsen in de omgeving

Vanaf zaterdagochtend 6 mei worden fietsbeugels verwijderd op de Coolsingel. Het is vanaf 6 mei niet mogelijk om een fiets te stallen op de Coolsingel, het Hofplein en de Schiekade (vanaf het Hofplein tot Delftsestraat). Voor de inrichting van het evenemententerrein worden de nog gestalde fietsen in dit gebied vanaf 6 mei veilig gesteld en naar een Fietspunt gebracht. Als uw fiets naar dit punt is gebracht kunt u uw fiets hier kosteloos afhalen. Het Fietspunt is te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 010.

Openbaar vervoer

Op maandag 8 mei is metrostation Stadhuis gesloten en de trams rijden een omleidingsroute. Dit staat aangegeven op de borden van de RET. Alle informatie over het openbaar vervoer is te vinden op de website van de RET.

Parkeergarages

De volgende parkeergarages zijn maandag 8 mei tussen 6.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor inrijdend verkeer:

  • Kruiskade (Kruiskade 21)
  • Budget Parking (Sint Luciastraat 59)
  • Parkeergarage Bijenkorf  (Aert van Nesstraat 16)
  • Parkeergarage Central Plaza Parking (Kruisstraat 13)
  • Parkeergarage Weena  (Karel Doormanstraat 10)

Gebruikers van deze garages moeten er rekening mee houden dat uitrijdend verkeer tussen 6.00 uur en 17.00 uur wellicht niet mogelijk is in verband met publieksdrukte.

De parkeergarage aan de Meent is de gehele dag bereikbaar (mits nog niet vol). Inrijdend verkeer richting deze garage is alleen mogelijk vanaf de kruising Meent/Goudsesingel. Uitrijdend verkeer kan de garage alleen linksaf verlaten in de richting van het Haagseveer, richting Pompenburg.

De garages WTC V&D (Leeuwenstraat 2) en WTC P1/P2 (Rode Zand 19) kunnen tot uiterlijk 09.00 uur inrijden. Inrijdend verkeer richting deze garages is alleen mogelijk vanaf de kruising Meent/Goudsesingel. Uitrijdend verkeer kan de garage alleen linksaf verlaten in de richting van het Haagseveer.

De overige parkeergarages in het Centrum zijn bereikbaar, u moet wel rekening houden  met de publieksdrukte.

Gezien de verwachte drukte adviseren wij bezoekers van de huldiging zoveel mogelijk te parkeren op een P+R-terrein buiten het Centrum en dan de metro te nemen richting Centraal Station of Blaak. Het parkeren op een P+R terrein is gratis. Kijk op de website voor een overzicht van alle P+R terreinen.

Veelgestelde vragen

Meer informatie volgt

Feyenoord, politie, RET en gemeente werken in volle gang aan de voorbereidingen. Komende dagen komt meer informatie beschikbaar voor supporters, bewoners en ondernemers via huldigingfeyenoord.nl. Houd deze website in de gaten!

Mocht Feyenoord op zondag geen kampioen worden, vindt er maandag geen huldiging plaats.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder