Als Feijenoorder in een AZ vak!

0
10670

Ik ben fanatiek Feyenoord aanhanger, heb vroeger een seizoenkaart gehad maar vanwege de reisafstand (Heerhugowaard, boven Alkmaar, naar Rotterdam) dit niet volgehouden. Het hielp ook niet dat ik ging trouwen, kinderen kreeg etc. Maar de liefde voor Feyenoord bleef onvoorwaardelijk.

Na de winst op Willem II werd de bekerfinale gehaald. Zonder seizoenkaart was het onmogelijk om aan kaarten te komen voor het Feyenoord vak. Maar, mijn overbuurman is AZ seizoenkaart houder en kan ook aan kaarten komen. Hij kan voor mij een extra kaart kopen. Top!

Maar, het is een kaart met busreis vanaf Alkmaar. Dus de hele dag tussen de AZ fans kijken naar de bekerfinale. Ik besluit €52,- te betalen en er voor te gaan.

Eindelijk, het is 22 april en we hoeven niet meer te wachten. Eindelijk de wedstrijd. Om 11:30 uur vertrek ik met de overbuurman en twee andere buren richting het AZ stadion. De buren zijn allemaal gekleed in een AZ tenue. Ik niet, ik ben neutraal gekleed, wel in het groen. Heb wel mijn Feyenoord ketting om en draag een Feyenoord embleem bij me.

Aangekomen bij het AFAS stadion is het een gezellige mensenmenigte. We gaan eerst wat drinken in het AZ.
Er gaan in totaal 125 bussen vertrekken richting Rotterdam. Wat een organisatie. Er zijn er maar zeer weinig die niet in het AZ rood lopen. Maar dat mag de pret niet drukken. Bus 67, Vak E dat is de missie van vandaag.

Om 13:30 uur vertrekt een colonne bussen. Keurig begeleid door de Politie. Op de snelweg hebben we vrij baan. We rijden alleen niet heel snel en we rijden bij Rotterdam ontzettend om, waardoor we pas 15:45 uur geparkeerd staan. So far so good. De AZ fans in de bus zijn uitgelaten maar niet vol van vertrouwen. Wel wordt gejoeld naar alle Feyenoord fans die we in de buurt van De Kuip zien. Ik blijf stil en in mijn rol. We stappen uit en wandelen naar De Kuip.

Vlak bij de brug over het spoor bij De Kuip treffen we een groep Feyenoord fans. Gezamenlijk wordt gezongen ”HELEMAAL NIETS IN AMSTERDAM, HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIET, HELEMAAL NIETS IN AMSTERDAM”. Ik maak van de kans gebruik om vandaag lekker te zingen en doe lekker mee.

Even na 16:00 uur zijn we in het station. De korte zijde is helemaal van AZ. Er is werkelijk geen Feyenooordfan te bekennen aan deze zijde. Ik neem alvast een biertje op het mogelijke succes. In De Kuip worden om en om Feyenoord en AZ liedjes gedraaid en ik zing helemaal niets mee.

Vak E zit vol met AZ fans en een Feyenoord fan. Vlak voor het begin van de wedstrijd rolt het Feyenoord spandoek uit. Ik ben de enige die een foto maakt.

Eindelijk begint de wedstrijd. Veel gemopper van de AZ fans over de gele kaarten en je ziet de moed in de schoenen zakken na de 0-1 van Jørgensen. Het gemekker over de scheids en gescheld op onze mooie club houdt niet meer op nadat van Persie voor 0-2 zorgt. Na de 0-3 en het affluiten van de scheids loopt het hele vak leeg. Dit conform instructie: als AZ wint vertrekt de bus na de huldiging. Als AZ verliest vertrekt de bus 20 minuten na het laatste fluitsignaal. Dus ik ben in stilte dolblij en moet de huldiging missen. In 92, 94 en 95 was ik er ook bij en vond dat altijd een fantastisch moment. Nu gaan we de tribunes af. Gelukkig zijn er nog evenementenmuntjes over en besluiten we bier te gaan drinken. Die van mij smaakt het lekkerst. De wandeling terug naar de bus is heerlijk. Mooi weer, lekkere overwinning en heerlijk om als Feyenoorder te mogen luisteren naar alle verhalen over de oorzaken van de AZ nederlaag.

De bus zit gelukkig snel vol en we worden keurig door de politie de stad uit geleid. Het is stil in de bus. Nog wat gemopper op de scheidsrechter en dat AZ echt klote was vandaag. Ik geniet op de terugweg in stilte. Even na 22:00 uur zijn we bij het AFAS stadion, om 22:30 uur ben ik weer thuis. Elf uur op pad met de AZ fans en in stilte genoten van de winst van Feyenoord. Maar ik was erbij!

Met dank aan mijn buurman die met niet verlinkt heeft en er sportief mee omging.


 

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder