Uitkaarten voortaan veel voordeliger

0
6858

Goed nieuws voor supporters die uitwedstrijden van Feyenoord bezoeken: een kaart voor een uitwedstrijd kost vanaf nu maximaal 15 euro. Dit hebben de eredivisieclubs met elkaar afgesproken. De maximumprijs voor uitkaarten is een idee van Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van de supportersverenigingen van clubs in de eredivisie en eerste divisie. FSV De Feijenoorder speelt hierin een actieve rol.

Goedkoper

Remco Ravenhorst, bestuurslid van FSV De Feijenoorder en tevens bestuurslid van Supporterscollectef Nederland, is blij met de afspraak tussen de clubs: “Feyenoord-supporters die uitwedstrijden bezoeken, weten hoe duur dat soms kan zijn. Met deze nieuwe regeling ben je bij tien uitwedstrijden in een seizoen al gauw honderd euro of meer goedkoper uit. Dat tikt lekker aan.”

Sfeervolle stadions

Supporterscollectief Nederland heeft lang gestreden voor deze afspraak tussen de clubs. Ravenhorst: “Het is een blijk van waardering voor de trouwe supporters die de club overal achterna reizen. De prijsafspraak maakt het bezoek aan uitwedstrijden laagdrempeliger. Hopelijk zorgt dit voor vollere uitvakken en sfeervolle stadions.”
Supporterscollectief Nederland wil in gesprek met de Coöperatie Eerste Divisie om ook in deze competitie tot een maximum kaartprijs te komen. In een eerder stadium stelde de KNVB  al maximum kaartprijzen op voor uitsupporters van wedstrijden voor de KNVB-beker: 5 euro t/m de achtste finales en 10 euro voor de kwart- en halve finales.

Uitkaarten voordeliger

Hieronder hebben we de prijzen van uitkaarten voor enkele wedstrijden in vorig seizoen vergeleken met de prijzen van uitkaarten voor de zelfde wedstrijden in dit seizoen. Dit seizoen zijn Feyenoord-supporters die uitwedstrijden van Feyenoord bezoeken veel voordeliger uit.

Prijzen uitkaarten
Voorbeeld op basis van eigen vervoer (auto).

Combikorting

De combikorting van 40 procent blijft bestaan. Hierdoor zal een kaart in combinatie met een busreis 9 euro kosten. De Eredivisie CV (ECV) adviseert clubs om deze korting ook door te voeren voor wedstrijden waar een autocombi van kracht is. Bovenop de prijs voor een losse kaart rekenen sommige clubs nog wel administratie- of organisatiekosten. Bestaande prijsafspraken tussen clubs met lagere kaartprijzen blijven bestaan.

Gastvrije ontvangst

Het verbeteren van wedstrijdbezoek voor uitsupporters blijft voor FSV De Feijenoorder en Supporterscollectief Nederland een punt van aandacht. Vertegenwoordigers van clubs, KNVB en Supporterscollectief Nederland zijn vorig seizoen gestart met een Werkgroep Uitsupporters. Naar verwachting kan komend seizoen al winst worden geboekt op aspecten als gastvrije ontvangst, het schenken van alcohol en het mogelijk maken van sfeeracties.

Steun FSV De Feijenoorder en word lid

FSV De Feijenoorder heeft binnen Supporterscollectief Nederland een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van dit resultaat. Als je FSV De Feijenoorder steunt, help je mee de stem van de supporter te laten horen, ook bij Supporterscollectief Nederland. Voor drie tientjes per jaar ben je lid van FSV De Feijenoorder en ontvang je 10x per jaar ons magazine Hand in Hand, gemaakt voor supporters door supporters. Meer dan 17.000 supporters gingen je voor. Klik hier om lid te worden.


 

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder