Joop van Daele over de ontstane problemen op het middenveld: ‘ Vejinovic ligt voor de hand’

0
1862

Feyenoord speelt donderdagavond de vierde wedstrijd in de poulefase van de Europa League. In Odessa moet trainer Giovanni van Bronckhorst het tegen Zorya Luhansk doen zonder Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi. De vraag is hoe hij het gemis van dat duo gaat opvangen. “Hij heeft een aantal opties,” zegt oud-speler Joop van Daele.

“Hij kan in het huidige systeem blijven spelen, met drie man voorin. En dan Marko Vejinovic op de plaats van El Ahmadi en Renato Tapia op de plek van Vilhena. Ook kan Van Bronckhorst overwegen om met twee spitsen te gaan spelen, Nicolai Jorgensen en Bilal Basacikoglu bijvoorbeeld. Met Dirk Kuyt daarachter en Jens Toorstra, Tapia en Vejinovic op het middenveld.”

Pascal Bosschaart verwacht dat de Feyenoord-trainer gaat schuiven. “Ik denk dat Eljero Elia erbij komt, of Steven Berghuis. En dan Toornstra op het middenveld,” aldus de oud-speler van Feyenoord.

Van Daele: “Van Bronckhorst zou met een versterkt middenveld moeten spelen om de wedstrijd te controleren. Het kan ook nog dat hij Lucas Woudenberg op linkerkant zet op een viermans middenveld. Maar voor de hand ligt dat hij niet afwijkt van het systeem en dus gaat spelen met Vejinovic en Tapia op het middenveld.”

Vilhena ontbreekt donderdag vanwege droevige familieomstandigheden, El Ahmadi kampt met een voetblessure. De middenvelder is aan een ijzersterk seizoen bezig in de Kuip. Veel mensen zeggen zelfs het beste jaar in zijn loopbaan. “Vejinovic is geen El Ahmadi,” vervolgt Van Daele. “Vooral verdedigend niet. Hij zal alle zeilen bij moeten zetten om dat niveau te halen, ik denk dat hij al blij is als hij zijn eigen niveau haalt.”

Bosschaart: “Vejinovic is een type speler die veel de bal wil hebben, maar speelt vooral breed en terug. Niet echt vooruit, hij is geen verbindingsspeler.”

Bron: RTVRijnmond

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder