Complete wanvertoning in Adelaarshorst

0
1800

Feyenoord leverde zondagmiddag in Deventer een complete wanvertoning in De Adelaarshorst en leed tegen Go Ahead Eagles de eerste competitienederlaag (1-0).
Het spelers rapport:

Pår Hansson – 6,5: Scoorde een voldoende bij zijn Eredivisie-debuut. Voorkwam in de tweede helft de genadeklap voor Feyenoord nadat Jarchinio Antonia allen op hem afkwam.

Rick Karsdorp – 5: Dit was niet de Karsdorp die we de afgelopen weken zagen. Speelde net als veel van zijn teamgenoten veel te laks. Het is voor Feyenoord te hopen dat dit eenmalig was en de oude Karsdorp goed uit de interlandbreak komt.

Eric Botteghin – 6: Was een van de uitzonderingen bij het dolende Feyenoord in Deventer. Maar ook niet meer dan dat. De verdediger kon de pijnlijke nederlaag tegen Go Ahead Eagles niet voorkomen.

Jan-Arie van der Heijden – 4: Wat ging hij gruwelijk in de fout bij de 1-0 van Go Ahead Eagles. Van der Heijden dacht eenvoudig op te kunnen bouwen, maar dat ging helemaal mis. De Deventernaren profiteerden optimaal via Antonia.

Terence Kongolo – 6: Kon weinig doen aan het gestuntel van Feyenoord. Belangrijke vraag voor Feyenoord én Danny Blind nu is: hoe gaat het met hem? Leek op het oog in de slotfase een behoorlijk hamstringblessure te hebben opgelopen.

Marko Vejinovic – 4,5: Mocht zich bij de afwezigheid van Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi bewijzen, maar kon geen moment zijn stempel drukken. Vejinovic liet helemaal niets zien.

Dirk Kuyt – 5,5: Wilde wel, maar trok Feyenoord niet uit het moeras. Voor hem te hopen dat Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi na de interlandperiode weer terug zijn op het middenveld van de Rotterdammers.

Renato Tapia – 4,5: Voor hem geldt hetzelfde als voor Vejinovic: kon zijn kans grijpen, maar was totaal onzichtbaar. Tapia bleef niet voor niets in de pauze achter in de kleedkamer.

Steven Berghuis – 4,5: Totaal niet in vorm. Berghuis is op deze manier geen toegevoegde waarde voor Feyenoord. Moet en kan vele malen beter.

Nicolai Jørgensen – 5,5: Weinig gezien. Ook niet gek, want Jörgensen kreeg van de flanken amper aanvoer van Berghuis en Basacikoglu.

Bilal Basaçikoglu: 4: Hoe lang blijft Giovanni van Bronckhorst nog in hem geloven? Geen enkele voorzet kwam goed aan. Had Feyenoord in de slotfase zelfs gelijke hoogte kunnen koppen, maar ook dat lukte niet. Alsof de dozen nog om zijn schoenen zitten.

Invallers

Jens Toornstra – 5: Had Toornstra niet moeten spelen in plaats van Tapia of Vejinovic? Kwam halverwege in het veld, maar kon zich niet onttrekken aan de malaise.

Eljero Elia – 4.5: Kwam in het veld als vervanger van Berghuis, maar was niet veel beter. Van hem mag Feyenoord veel meer verwachten.

Michiel Kramer: Kwam niet in aanmerking voor een beoordeling.

Bron: Voetbalprimeur

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder