Robin van Persie officieel terug bij Feyenoord

0
1933

Robin van Persie mag zich na veertien jaar weer officieel Feyenoorder noemen. De 34-jarige Rotterdammer en 102-voudig international tekende maandagochtend een contract voor anderhalf jaar met een tussentijdse evaluatie bij de club waar hij in de jeugd speelde en waar hij zijn profcarrière begon.

Van Persie komt transfervrij over van de Turkse topclub Fenerbahçe. De linkspoot doorstond eerder al met succes de medische keuring en traint later vandaag voor het eerst mee met het team van trainer Giovanni van Bronckhorst, met wie hij in het verleden nog samenspeelde bij het Nederlands elftal.

Technisch directeur Martin van Geel is zeer verheugd met de komst van Van Persie naar De Kuip. ‘We hebben steeds gezegd dat Robin meer dan welkom is bij Feyenoord en we zijn heel blij dat hij nu aansluit bij de selectie. Het is mooi en bijzonder dat na onder andere Dirk Kuyt en Giovanni van Bronckhorst opnieuw een icoon terugkeert bij Feyenoord. Met zijn enorme ervaring en grote kwaliteiten als speler kan hij absoluut van grote waarde zijn voor het team.’

Als talent van achttien jaar debuteerde Van Persie op 3 februari 2002 in het eerste elftal van Feyenoord. Op dat moment stond de aanvaller op Varkenoord al jarenlang bekend als grote belofte, vooral dankzij zijn fluwelen linkerbeen en fabelachtige (trap)techniek. Al snel groeide Van Persie uit tot basisspeler. In zijn debuutseizoen won hij bovendien direct de UEFA Cup met Feyenoord.

Uiteindelijk speelde Van Persie 76 officiële wedstrijden voor Feyenoord (competitie, beker en Europees), voordat hij in de zomer van 2004 de overstap maakte naar Arsenal. In Londen groeide Van Persie uit tot wereldster en een van de absolute topspelers in de Engelse Premier League. Na acht seizoenen bij Arsenal speelde de linkspoot ook nog drie seizoenen voor Manchester United, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar Fenerbahçe. Met Van Persie haalt Feyenoord bovendien de topscorer aller tijden van Oranje naar De Kuip: 50 goals in 102 interlands.

Bron: Feyenoord.nl, Foto: Piet Bouts archief-FSV De Feijenoorder

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder