Weer een stukje steviger

0
1944
Feyenoord-sc Heracles

Tekst: Sam | Foto’s: Edwin Verheul/FSV De Feijenoorder

Mijn allergrootste liefde is Feyenoord, die club uit Rotterdam, daar aan de Maas bij Brienenoord. Afgelopen weekend mochten we weer naar ons geliefde Feyenoord. Nu voor de wedstrijd tegen sc Heracles. Niet alle seizoenkaarthouders dachten er zo over. Er waren opnieuw veel lege plekken zichtbaar. Gelukkig was Vak S weer gevuld. De supporters daar hadden er zin in. Ze deden hun best en wilden constant zingen. Helaas reikte hun gezang zelden over het gehele stadion. Tot het moment dat Feyenoord met tien man kwam te staan, toen vloog de vlam in de pan.

Voorspelbaar

Steven Berghuis 1-0

Feyenoord wil een snelle voorsprong. In de eerste vijf minuten komen de Rotterdammers drie keer gevaarlijk voor de goal van Heracles. Hierna ebt de agressie langzaam weg. Feyenoord heeft de bal en komt nauwelijks in de problemen. Het spel speelt zich af op de helft van de tegenstander, maar het is allemaal ook wel voorspelbaar. De absolute passie ontbreekt. Tot na een half uur spelen plotseling de 1-0 op het scorebord staat. De Rotterdamse ploeg staat goed georganiseerd waardoor Heracles de bal inlevert. Botteghin wint zijn duel, Larsson speelt direct naar voren, Jørgensen geeft een steekpassje op de goed doorbewegende Berghuis, die koeltjes afrondt.

In slaap gesukkeld

Hoogtepunten zijn in de eerste helft zeldzaam. Als we zachtjes aan in slaap zijn gesukkeld en het rust is geweest, staat het uit het niets 1-1. Daar gaan we weer… ‘Toettoet boingboing’ Cuco Martina wordt gemakkelijk uitgespeeld en dan is het raak voor de Almelose ploeg. Direct mag Bart van Nieuwkoop warmlopen en binnen tien minuten vervangt deze jongen van de club de huurling van Everton.

Heracles scoort 1-1

Agressiever

Feyenoord is verre van los. De machine hapert. Dan moeten de mouwen opgestroopt worden en de beuk erin. Na een uur spelen, gebeurt dat. De ploeg speelt iets agressiever en zet Heracles onder druk. Onze Deense spits slaat door en trapt onnodig na. Hiervoor krijgt hij de rode kaart. Achteraf blijkt dat dit volledig terecht is. Voor wie niet zag wat er gebeurde, lijkt er niets aan de hand. De scheidsrechter is de gebeten hond en hij wordt flink uitgejouwd. Het publiek gaat eindelijk massaal achter de ploeg staan. Feyenoord gaat meer vooruit spelen en Robin van Persie komt in de ploeg voor Jordy Clasie. Die is het niet eens met de wissel en laat dat in gebaar merken. Maar we moeten door, Feyenoord gaat met tien man op jacht naar de drie punten.

Buitenkansje

Als er nog tien minuten gespeeld moeten worden, krijgt Feyenoord een corner. Zoals bij elke hoekschop,  is er sprake van duwen en trekken. Botteghin gaat naar de grond, het publiek schreeuwt: strafschop! Berghuis gaat achter de bal staan en hij benut dit buitenkansje: 2-1! Het I Will Survive giert door de Kuip. De laatste minuten zijn de rollen omgedraaid. Heracles willen een punt. De Heraclieden komen daar nog dichtbij, maar zullen niet meer scoren. De drie punten blijven in Rotterdam-Zuid en daarmee is plek drie een stuk steviger in handen.


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder