Feyenoord-FC Emmen | Een zakelijke overwinning

0
2145
Sfeerdoek Kameraadjes Feyenoord FC Emmen

Tekst: Sam | Foto’s: Edwin Verheul/FSV De Feijenoorder

Zondagavond kwart voor vijf. De hele zondag wachten voor een ‘kraker’. De Kuip is angstaanjagend leeg. Het midweekse bekerverlies, het late tijdstip en de tegenstander FC Emmen geven veel minder supporters dan normaal het bruisende gevoel om de wedstrijd te bezoeken. Maar goed, genoeg over wat er niet was. Wat was er wel? Nou een heerlijk spandoek, door FSV De Feijenoorder gemaakt samen met de jongste Feyenoord-fans: de Kameraadjes. Een rood-wit doek met de tekst ‘Huppie huppie huppie, Feyenoord dat is mijn cluppie’. Een eenvoudige tekst, maar wel exact waar het om draait. We zijn nou eenmaal verliefd geworden op die club uit Rotterdam-Zuid. Dat is onze club en het doet pijn als het daar minder mee gaat en we zijn zo blij als een kind als we winnen.

Omschakeling

Om kwart voor vijf gaan we dan van start, ditmaal met Nicolai Jørgensen en Robin van Persie in de basis, Jens Toornstra wordt dit keer geslachtofferd. En ‘Hapsie’ keert terug in de basis. Vanaf minuut één heeft Feyenoord het initiatief. FC Emmen vind dat ook prima, zij hopen op een counter en het plan is om gevaarlijk te worden in de omschakeling. Feyenoord speelt het balletje rustig rond en krijgt heel soms een mogelijkheid. Het is niet bepaald een wedstrijd om van op het puntje van je stoel te zitten. Als een half uur gespeeld is, is daar een kans voor de uitploeg. Hierna een gevaarlijke omschakeling van FC Emmen met een behoorlijke kans voor de bezoekers. Flink gemor en gezucht vanaf de tribune. Kom op hoor, hé. En dan komt de bal bij Sammy Larsson terecht, een beetje pielen en zoeken naar een opening, dan is daar de versnelling naar de achterlijn en hij geeft de bal voor.. doelpunt! Robin van Persie glijdt de 1-0 binnen.

Robin van Persie 1-0 Feyenoord-FC Emmen
Robin van Persie glijdt de 1-0 binnen

Joris Delle

Direct na de treffer is FC Emmen weer gevaarlijk. Bij een snelle tegenaanval komt Kenneth Vermeer in aanraking met de Emmen-aanvaller. Bij deze actie raakt hij geblesseerd en even later moet hij van het veld af. Joris Delle is zijn vervanger, de Fransman maakt zijn debuut voor Feyenoord. In het restant van de eerste helft weet hij zijn doel schoon te houden. De resterende drie minuten gebeurt er niets meer en met een 1-0 ruststand zoeken de ploegen de kleedkamers op.

Robin van Persie

De tweede helft is het spelbeeld niet anders. Feyenoord probeert het, Van Persie doet het en FC Emmen is figurant. Op het moment dat er zeven minuten zijn gespeeld in de tweede helft geeft Robin de bal aan Berghuis, zelf loopt hij door, hij krijgt de bal terug en met zijn rechter schuift hij de bal in de verre hoek. De wedstrijd lijkt beslist. Robin van Persie zal ook nog zijn derde treffer van de wedstrijd maken. Een corner wordt kort genomen en uiteindelijk voor de goal geslingerd. Uit de kluts valt de bal voor de voeten van Van Persie en dat is een goal: 3-0. Nu is het wel klaar.

Orkun Kökcü

Revelatie van het uitduel met FC Emmen, Orkun Kökcü, mag nog een klein half uur meedoen. Bij Feyenoord is de koek wel zo’n beetje op. Af en toe nog een paar aanvalletjes en kansjes. Een kwartier voor het einde krijgt Feyenoord een vrije trap rond het zestienmetergebied. Perfect voor een linkspoot. Gaat Robin zijn vierde maken? Dat gebeurt niet, want Berghuis mag de vrije trap nemen. Dat doet hij met verve: hij krult de bal in de hoek waardoor de 4-0 op het scorebord komt. In de laatste minuten mag Luis Sinisterra nog invallen. Verder dan wat schaarbewegingen komt hij niet. Een prima zakelijke overwinning, deze drie punten kunnen we weer bijschrijven. Het is hoog tijd ook in een uitduel de volle buit mee te nemen.

Steven Berghuis 4-0 Feyenoord-FC Emmen
Steven Berghuis scoort uit een vrije trap: 4-0

 

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder