Onbegrijpelijk besluit Feyenoord – Osasuna

0
6742

Afgelopen week heeft Feyenoord bekend gemaakt dat het van de gemeente geen toestemming krijgt om de wedstrijd tegen Osasuna in een gevulde de Kuip te spelen. De gemeente wilde voor 1 van de 2 oefenwedstrijden een vergunning geven. In juni is de keuze gemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. Wij krijgen hierover veel vragen van supporters. Een reden die ons ter oren is gekomen, is dat Feyenoord kon kiezen; of afgelopen weekend mét publiek of aankomend weekend mét publiek, maar niet beide weekenden. Wat FSV De Feijenoorder betreft een onbegrijpelijk en belachelijk voorstel vanuit de gemeente.

Er gaan veel geruchten over vervoersproblemen, politiecapaciteit. In het verleden heeft de gemeente meermaals succesvolle pilots gedraaid door wedstrijden van Feyenoord zonder politie-inzet te draaien. Deze wedstrijden zijn stuk voor stuk incident loos verlopen. Het argument “er is onvoldoende politiecapaciteit” is dus een overbodig argument. Een tweede argument dat we in de wandelgangen horen is dat het openbaar vervoer niet zou rijden in verband met evenementen aan de andere kant van de rivier. Feyenoord-supporters zijn inventief genoeg om op plekken te komen waar openbaar vervoer niet bestaat. Dit geldt helemaal voor thuiswedstrijden in eigen huis. Wat FSV De Feijenoorder betreft is dit dus een drogreden.

Tot slot: Voor het eerst in de geschiedenis van de stad én de club wordt op grond van drogredenen besloten door de lokale driehoek om geen publiek toe te laten bij een wedstrijd van Feyenoord. Het onvermogen van de stad Rotterdam om evenementen naast elkaar te laten bestaan is hier een probleem dat in de schoot van supporters geworpen wordt. Wat FSV De Feijenoorder betreft is dit de eerste en gelijk de allerlaatste keer dat op grond van onvermogen bij een risico-vrije wedstrijd geen supporters toegelaten worden. Wij gaan deze situatie voorleggen aan Feyenoord en er alles aan doen zodat dit niet nog eens voorkomt.

📸 Yannick Verhoeven


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder