Van de Bestuurstafel, Juli

0
5359
Hand in Hand, Van de Bestuurstafel Logo

Elke maand verschijnt in het officiële Feyenoord Magazine van de Feyenoord Supportersvereniging: Hand in Hand dit artikel. Hier brengen wij de leden van de FSV op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond de vereniging. Zo steken wij veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord supporters en onze leden in het bijzonder. Wij voeren gesprekken met vele partijen en doen hieronder daarvan kort verslag.

Inloopavond gebiedsvisie Stadionpark

Op 9 mei was er een informatiebijeenkomst over de gebiedsvisie Stadionpark. Daarbij konden bewoners en andere geïnteresseerden meer informatie krijgen over de stand van zaken in de herontwikkeling van het gebied rondom het stadion. Hierbij was ook een vertegenwoordiging van het bestuur aanwezig. Leden die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in het stadiontraject en in de gelegenheid zijn adviseren we bij deze informatiebijeenkomsten eens een kijkje te gaan nemen. Er zullen in de toekomst nog meer sessies worden georganiseerd. Wij zullen onze leden daar via onze sociale media kanalen van op de hoogte brengen.

Feyenoord City geeft een presentatie, geen ruimte voor input

Ook 10 mei stond in het teken van de gebiedsontwikkeling en het nieuwe stadion. Vertegenwoordigers van het bestuur werden bijgepraat door projectleider Frank Keizer en David Gianotten van OMA. Hierbij kregen wij dezelfde presentatie die de gemeenteraad eerder kreeg en kregen we de gelegenheid onze vragen te stellen. De informatie die later bij de businessclub van Feyenoord naar voren kwam over bijvoorbeeld drie tribunelagen en mogelijke dakconstructies was nieuw voor ons en is in dit gesprek niet naar voren gekomen.

Er is met een stadion aan de Maas gekozen voor een aansprekende locatie. Het bestuur heeft vragen gesteld over de onderbouwing van deze locatie keuze. Daar hebben we antwoord op gekregen echter niet voldoende om daar al zelf een goed beeld van te kunnen vormen. Voor de Feyenoord Supportersvereniging gaat het erom wat het voor Feyenoord gaat opleveren, tegen welke risico’s en hoe het stadion eruit komt te zien. In deze fase kunnen ze ons dat nog niet vertellen.

FSV steunt de Coen Moulijn Memorial

Op 21 mei vond de jaarlijkse Coen Moulijn Memorial Cup plaats. Dit is een toernooi dat wordt georganiseerd om de naam van Mister Feyenoord levend te houden. Hieraan doen vele pupillen teams mee. De Feyenoord Supportersvereniging was sponsor van het toernooi. Daarnaast hebben wij de kraam van de Kameraadjes die dag bemant. Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers die ons daarbij hebben geholpen! Kameraadjes is een samenwerkingsverband tussen Feyenoord en onze vereniging.

Evaluatie van de sfeergroep over het afgelopen seizoen

Op dezelfde dag vind ook de seizoenevaluatie met de vrouwen en mannen van de sfeergroep plaats. Tijdens deze evaluatie hebben we teruggeblikt op de sfeeracties van het afgelopen seizoen en besproken wat goed en wat minder goed ging. De prestatie bij het megadoek gemaakt bij de bekerwedstrijd tegen onze aartsrivaal en de waanzinnige sfeeractie bij de bekerfinale blijven onvergetelijk. Helaas is er door de club bij de betrokken supporters veel kwaad bloed gezet. Veroorzaakt door de vele regeltjes en nog niet optimale samenwerking. De bekende druppel was een bericht van de club over een protestdoek waar sfeergroep en verenigingen ondanks ingrijpen werden neergesabeld. Het is de besturen helder gemaakt dat het nodige moet veranderen om de sfeeractiviteiten het komend seizoen weer voortvarend op gang te brengen. Daarover gaan we met de club in gesprek.

Kwartaaloverleg met de Feyenoord directie voornamelijk over de Kameraadjes

Op 23 mei sprak het bestuur met de directie van Feyenoord. Dit doen wij vier keer per jaar, waarbij we onder andere spreken over een aantal dossiers waarop we samenwerken. Kameraadjes is daar een voorbeeld van. Binnenkort worden nieuwe jaarplannen bekend gemaakt. Daar kijken we met veel enthousiasme naar uit! Het doel van de Kameraadjes is jonge supporters een warme band met Feyenoord en de Feyenoord Supportersvereniging te laten opbouwen. Vooral dat laatste kan nog wel beter. Lang niet iedereen is op de hoogte van het feit dat de Kameraadjes een samenwerking is tussen Feyenoord en onze Vereniging. Om uiteindelijk ook de overstap van onze jonge kameraden naar de Feyenoord Supportersvereniging natuurlijker te maken hebben we besloten dat aan te pakken. Wij zullen dus ook een prominentere rol gaan spelen in en rondom de Kameraadjes. Uiteraard is er ook ruimte om andere zaken te bespreken. Zo wilde Feyenoord graag meer weten over het samengaan met Vereeniging De Feijenoorder. Alle vragen van de club hebben we goed kunnen beantwoorden.

Uli! Uli! Uli!

Op 25 maart was een mooie dag voor onze Vereniging. Allereerst waren wij vertegenwoordigd bij de boekpresentatie van “Uli! Uli!”, de biografie van Ulrich van Gobbel. Samen met Vereeniging De Feijenoorder konden wij het boek aan onze leden aanbieden tegen gereduceerd tarief. Nieuwe leden kregen het boek als geschenk. De actie loopt nog steeds, nieuwe leden die zich aanmelden via www.feyenoordnet.nl of telefonisch krijgen het boek cadeau!

Dirk Kuyt Foundation in zee met de FSV

25 maart was bovenal een mooie dag omdat wij een partnerschap sloten met de Dirk Kuyt Foundation. Wij gaan fondsen en vrijwilligers werven voor de stichting die al 10 jaar sportevenementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ondersteunt en organiseert. De eerste stap zal binnenkort worden gemaakt met een inzameling onder de ruim 16.000 leden. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die willen helpen bij het bezoeken van de evenementen die door de Dirk Kuyt Foundation worden gesteund. De vereniging neemt middels dit partnership maatschappelijk haar verantwoordelijkheid. Maar vooral zijn we superblij een bijdrage te kunnen leveren aan al het fantastische werk dat de Dirk Kuyt Foundation doet.

Supportersraad komt weer bij elkaar

Op 1 juni vond de Feyenoord Supportersraad (FSR) plaats. In deze vergadering gaat de clubleiding van Feyenoord in gesprek met een afvaardiging van de achterban. De FSR wordt door onze vereniging georganiseerd. Op deze avond werd in groepen gesproken. Het thema dat de avond centraal stond was: “Hoe spelen wij volgend jaar veilig Europees voetbal in een sfeervolle ambiance?”. De opbrengst moest Feyenoord ideeën opleveren om incidenten bij Europese (uit- en thuis) wedstrijden te kunnen voorkomen.

Bestuursvergaderingen vanaf nu elke maandag wegens vele ontwikkelingen

Tot slot houden we iedere maandag een bestuursvergadering. Dat lijkt natuurlijk veel, maar er is ook veel te bespreken. We doen dit namelijk met het bestuur van Vereeniging de Feijenoorder. Hierbij staat de samenvoeging van de twee verenigingen centraal. Dat willen we goed en netjes doen. En daar komt veel bij kijken, van gewijzigde statuten tot huisstijl, van budgetten tot social media.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder