Niemand in het vak durft in te grijpen

0
4919
Tifo Feyenoord
Tifo Feyenoord

Het Legioen is verdeeld over de keiharde maatregelen die Feyenoord neemt om nieuwe incidenten in de Kuip te voorkomen. “Maar als je een pilletje neemt voor de wedstrijd, dan word je gek.”

Bij de drie Europese thuisduels in de poulefase mogen maar 26.000 mensen de Kuip in. Ook worden metershoge netten opgehangen. Zo wil de Feyenoord-directie voorkomen dat er opnieuw ongeregeldheden in de Kuip uitbreken. Want er hangen de Rotterdammers twee voorwaardelijke straffen boven het hoofd na eerdere incidenten in de Kuip.

“Ik kan begrijpen dat er maatregelen zijn”, zegt een Feyenoord-fan die woensdag in het zonnetje geniet van de training op Varkenoord. “Maar ik vind dit wel een beetje zwaar. 26.000 toeschouwers is te weinig. Daarmee verpest je eigenlijk de hele Europese sfeer die er normaal gesproken hangt bij thuiswedstrijden. En ze lopen een half miljoen euro per thuiswedstrijd mis, dat is veel geld voor de club.”

Wel zijn de meeste fans het er over eens dat degenen die de ellende veroorzaken harder moeten worden aangepakt. “Die groep verbouwde eerder de Coolsingel. Maar het is lastig om die mensen eruit te halen. Dat is een taak van de beveiliging, die mogen zich ook eens achter de oren krabben.”

“Ik zie in het vak om me heen genoeg gebeuren. Het is een sociaal probleem. Niemand durft in te grijpen als er wat gebeurt. Wat moet je doen tegen iemand die drugs gebruikt en daarna naar de Kuip gaat?”

bron: rtv Rijnmond

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder