FSV De Feijenoorder met Feyenoord in gesprek over prijs uitwedstrijden

0
4782

In de loop der jaren is het bezoek aan uitwedstrijden niet gemakkelijker geworden. Wie een kaart koopt voor het uitvak is vaak verplicht middels zogenaamd combi-vervoer richting de tegenstander te reizen. FSV De Feijenoorder is tegen combi-regelingen maar het blijkt telkens weer lastig om partijen zo ver te krijgen om tot versoepeling over te gaan. De uitwedstrijd tegen N.E.C. is daar een voorbeeld van. Ondanks dat supporters in het stadion door elkaar heen zitten bleek een vrij vervoer regime nog een brug te ver.

Opstappen voor verplicht vervoer kan in Rotterdam bij onze mooie Kuip maar ook vaak vanaf een opstappplaats in de regio. Onlangs werden de prijzen gepubliceerd voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat was in eerste aanleg 52,80 euro wanneer je opstapt in Rotterdam en 46,05 euro wanneer je dat doet vanuit Deventer.

go-ahead-eagles

Op onze Facebook pagina hebben we direct aangegeven dit met de club te gaan bespreken. Feyenoord heeft de prijs voor deze wedstrijd inmiddels met 6,40 euro verlaagd maar dat is voor FSV De Feijenoorder geen reden geweest om dit onderwerp niet alsnog bespreekbaar te maken. We vinden het belangrijk dat het bezoek van uitwedstrijden voor iedereen toegankelijk blijft.

De kosten bij het bezoek aan een uitwedstrijd bestaan uit meer dan alleen de kaartprijs. Je betaalt als supporter bijvoorbeeld ook voor de begeleiding, het vervoer, voorzieningen op de opstapplaats en het verplichte calamiteitenfonds. Zie bovenstaande afbeelding als voorbeeld.

Het beleid van Feyenoord is nu om alle kosten door te berekenen aan de supporters. We willen met de club kijken of de kosten omlaag kunnen worden gebracht. Ook willen we vragen of de club genegen is sommige kosten niet of verminderd door te belasten. Kosten verlagen kan door afspraken te maken over de kaartprijs. Dat wordt geregeld door onze tegenstanders aangeboden maar is iets waar Feyenoord tot op heden niet aan mee wil werken. Meer daarover lees je hier.

Andere dingen waar we naar kunnen kijken zijn de kosten voor het busvervoer, de begeleiding en de voorzieningen op de opstapplaats. De kosten voor het busvervoer zijn wel heel erg hoog. FSV de Feijenoorder denkt dat dit goedkoper moet kunnen tegen dezelfde kwaltiteit en betrouwbaarheid. Hetzelfde geldt voor de begeleidingskosten, dat zou ook goedkoper moeten kunnen. We hebben ook aan supportersverenigingen van andere clubs gevraagd hoe dit bij hen geregeld is, zij bevestigen het beeld dat wij hebben.

Feyenoord heeft aangegeven open te staan voor een gesprek en met de Supportersvereniging uit te zoeken hoe het zit en wat er mogelijk is. Een eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, er volgen nog een of meer gesprekken. Zodra we nieuws hebben delen we dat!

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder