Jong Feyenoord moet van KNVB volgens regels onderaan starten

0
4599

Het gaat dan om de status van Jong Feyenoord. Tot op heden weigerden de Maasstedelingen in tegenstelling tot Ajax en PSV de beloften in te laten stromen in de nieuwe piramide van de KNVB. Maar in De Kuip gaan gedachten rond om die optie toch op te pakken.

“Maar als we het doen dan gaan we niet in de Derde divisie instromen. Dan willen we dat op een bepaald niveau doen”, vertelt Feyenoord-directeur Martin van Geel in Voetbal International. Maar daar zit het grote probleem. Feyenoord hoeft echter niet te rekenen op een voorkeursbehandeling van de KNVB.

Jupiler League
“We hadden graag gezien dat Feyenoord het beloftenteam vanaf het begin had ingeschreven in de nieuwe competitie”, reageert KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse tegenover hetzelfde medium. “Daarmee had de club wellicht nu in de Jupiler League of Tweede divisie kunnen uitkomen. We hebben geen officieel geluid gehoord dat Feyenoord nu wel de tijd rijp acht om deel te nemen.”

“De regels schrijven voor dat je bij een nieuwe inschrijving onderaan de competitie moet starten. De KNVB kan niet zomaar een team hoger inschrijven. Dat kan alleen in overleg met betrokken betaald voetbal- en amateurclubs.” Afgelopen zomer maakten elf beloftenteams voor het eerst hun optreden in de reguliere voetbalpiramide. Jong Ajax en Jong PSV maken daarvan al sinds 2013 deel uit.

Bron: Netwerk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder