Toornstra:”Als er een mooie aanbieding komt uit het buitenland, zal ik erover nadenken”

0
2033

Het buitenland is geen must voor de 27-jarige middenvelder, die dit seizoen als rechtsbuiten acteert.
“Nee, dat hoeft niet per se. Noem me een Randstadjongen. Ik kom uit Ter Aar, heb bij ADO, FC Utrecht en Feyenoord gespeeld. Lekker dicht bij huis, bij mijn vrienden en familie. Dat bevalt me uitstekend. Maar als er een aanbieding uit het buitenland komt en het plaatje mooi is, dan zal ik er wel over nadenken”.

Feyenoord staat bovenaan, presteert Europees goed en Toornstra bekleedt een vaste basisplek. Zijn beste seizoen ooit?
“Dat vind ik moeilijk om te zeggen. De start was goed. Maar drie jaar geleden heb ik bij FC Utrecht echt een topseizoen gedraaid. Toen maakte ik twaalf goals en gaf ik acht assists. Ik zou ervoor tekenen als ik het dit seizoen beter ga doen.”

Terwijl je het liefst op 10 speelt.
“Ja, maar dat verhaal is wel bekend. Vanaf het moment dat Dirk daar is gaan spelen, ben ik weer op de flanken terechtgekomen. En ik moet zeggen, in dit Feyenoord voel ik me daar prettig bij. Zeker als ik die positie op mijn manier kan in-vullen. Ik ben niet echt een speler met krijt onder zijn zolen, ik vind het prettig als ik een beetje kan zwerven. Waardoor we feitelijk ook een versterkt middenveld hebben. Dat is voor de trainer denk ik wel een prettig gegeven.”

Bron: Netwerk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder