Jan Oudenaarden voltooit Feyenoord-trilogie

0
2281

Historicus Jan Oudenaarden heeft zaterdagmiddag in de Rotterdamse boekhandel Donner ‘Oorlog en Vrede’ gepresenteerd, het laatste deel van de trilogie over de geschiedenis van Feyenoord.

‘Oorlog en Vrede’ gaat over de periode 1940-1956. Het gaat dus onder meer over het Feyenoord in de Tweede Wereldoorlog, toen er gewoon werd gevoetbald. Op het laatste oorlogsjaar na, want in de hongerwinter werd de competitie alsnog noodgedwongen stilgelegd.

In het boek komt ook de rol van verschillende Feyenoorders aan bod bij de koloniale strijd in voormalig Nederlands-Indië en bij de Watersnoodramp in 1953.

Eerste deel
In 2014 kwam het eerste deel van de trilogie ‘de Oertijd’ uit. Dat boek ging over de begintijd van de Rotterdamse club. Het beschrijft de periode tot 1921, als Feyenoord promoveert naar de hoogste klasse.

“Het begon allemaal onder aan de Hilledijk”, vertelde Jan Oudenaarden toen op Radio Rijnmond. “Dat heette de put, omdat het veldje wat lager lag.”

Tweede deel
Het middelste deel van de trilogie ‘Het interbellum’ beschrijft de periode van 1921 – 1940. In die tijd werd de Kuip gebouwd en vierde Feyenoord het eerste kampioenschap.

Bron: RTVRijnmond

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder