Feyenoord start inzamelingsactie voor Oekraïense kinderen

0
3344

Feyenoord speelt op woensdag 1 november aanstaande de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Deze Champions League-wedstrijd wordt niet gespeeld in Donetsk, maar in Charkov. De reden hiervoor is de oorlog in het gebied rondom Donetsk, waardoor Shakhtar Donetsk en veel inwoners dat gebied zijn ontvlucht. Feyenoord zet zich rondom de uitwedstrijd tegen Shakhtar op meerdere fronten in om de getroffenen van de onrust in Oost-Oekraïne de helpende hand te bieden. De focus ligt hierbij op kinderen.

Clinics

In Charkov zullen maatschappelijk trainers van Feyenoord samen met hun collega’s van Shakhtar een aantal trainingen verzorgen. Hiervoor worden kinderen uit Charkov uitgenodigd, maar vooral ook kinderen uitgenodigd die samen met hun families zijn gevlucht uit hun vertrouwde woonomgeving. Shakhtar Donetsk zorgt er voor dat deze kinderen op dinsdag 31 oktober vanuit verschillende delen van het land naar Charkov worden gebracht om daar een leuke en leerzame middag te beleven.

Kledinginzameling

Omdat (met name) deze kinderen alle steun goed kunnen gebruiken, wil Feyenoord samen met supporters bovendien kleding inzamelen die in Oekraïne overhandigd kan worden. De club roept supporters dan ook op om Feyenoord-kleding of andere sportkleding te doneren. Denk hierbij aan tenues, trainingspakken, maar ook aan andere sportkleding die niet meer gedragen wordt maar voor de kinderen in Oekraïne goed van pas zou komen.

Deze inzamelingsactie – georganiseerd door Feyenoord en de Feyenoord Foundation in overleg en samenwerking met Shakthar Donetsk en haar foundation – start bij de thuiswedstrijd tegen Shahktar Donetsk op dinsdag 17 oktober aanstaande. Supporters die dinsdag kleding willen doneren, kunnen dit doen aan de buitenzijde van het stadion, ter hoogte van poort 13 (oranje sector, rechts van het Maasgebouw). Daar wordt een speciale container geplaatst waar supporters van 17:30 tot 20:35 uur terecht kunnen. Ook rondom Feyenoord – Ajax (zondag 22 oktober) zal de mogelijkheid geboden worden om kleding in te leveren.

Supporters die op woensdag 1 november de uitwedstrijd in Charkov bijwonen, kunnen bovendien hun te doneren kleding meenemen en ter plaatse overhandigen aan vertegenwoordigers van de Shakhtar Donetsk Foundation. Meer informatie over tijdstip en de plaats van afgifte volgt in een later stadium.

Maatschappelijke samenwerking

De activiteiten in Charkov liggen in het verlengde van de activiteiten die Feyenoord vorig seizoen rondom de uitwedstrijd tegen Manchester United in de Europa League ontplooide. Maatschappelijk trainers van Feyenoord werkten daar samen met community coaches van Manchester United en verzorgden trainingen aan kinderen in een aantal Engelse aandachtswijken. Vanwege het succes van die activiteiten en het enthousiasme van de kinderen is toen al besloten om dit soort activiteiten vaker te koppelen aan Europese wedstrijden van Feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder