Nieuw Feyenoordjurkje dankzij Adrie Moulijn

0
3585

Wanneer gaan jullie weer zo’n jurkje maken?’ Het was een onschuldige vraag van Adrie Moulijn toen Feyenoordsupporters Hélène Meulstee met de weduwe van Coen Moulijn zat te lunchen, zoals ze wel vaker deed. Vier jaar eerder was Hélène nog een van de modellen voor het supportersjurkje dat het project 365Feyenoordvrouwen en ontwerpster Maartje Hoogland toen als test op de markt brachten. De jurkjes waren Adrie Moulijn niet onopgemerkt gebleven.

Ook voor dochters

„Ik vond dat al een tof project, omdat ik het met de makers eens was dat niet alles zo truttig en roze moest zijn voor vrouwelijke supporters. Ik had dat jurkje dus regelmatig aan naar De Kuip, maar ik zocht nog een ander model. Ik wilde er eentje met zakken. En er moesten kindermaten komen, want iedereen heeft het wel over vaders en zonen die naar De Kuip gaan, maar moeders gaan ook met dochters. Of vaders met dochters of oma’s met kleinzonen.”

De voorwaarden voor het jurkje had ze al voor ogen: draagbaar met hakken, gympen, een legging, een panty, waar jij je als supporter goed in voelt. Of zoals Hélène het zelf samenvat: „Van gezinstribune tot Maasgebouw en van vakkie X tot spelersvrouw.”

„Toen ik een hoodiejurkje zag, wist ik dat dat het moest worden. Ik zag alleen nog niet voor me hoe ik een rood-wit-zwart jurkje kon maken zonder dat het er meteen uit zou zien alsof je met clown Bassie zou gaan optreden.”

Aan de slag

Een zwart en rood potlood uit de kleurpotlodendoos van haar zoon en een potje Tipp-Ex boden de oplossing. „Ik ben gewoon gaan schetsen. Terwijl ik nog niet eens een ei kan tekenen. Toen ik het resultaat zag, werd ik helemaal enthousiast.”

Daarna ging het snel. Het was maart 2017 en Feyenoord zat midden in zijn eindsprint naar het landskampioenschap. „Ik wilde met dat jurkje op de Coolsingel staan, dus heb ik het voorgelegd aan Feyenoord. De afdeling merchandise had er vertrouwen in. Daarna ben ik met de Rotterdamse ontwerpster Mariska Oehlers, die eerder een Feyenoordgalajurk voor me ontwierp, aan de slag gegaan met een paar prototypes.”

Kleine proef

Op zondag 7 mei, de dag van de wedstrijd tegen Excelsior die veel Feyenoorders graag vergeten, beleefde het jurkje zijn première. „Ik had er alvast 25 laten maken voor bekenden en een paar spelersvrouwen. Daardoor wist ik dat het ontwerp werkte. Vriendinnen die nooit een jurkje droegen, deden deze wel aan én de spelersvrouwen die we benaderden waren enthousiast. De vrouwen van Van Gastel, Makaay, Botteghin, Vejinovic, Jones en Tapia hebben nu allemaal hun jurkje en hun dochters ook.”

De jurkjes zijn in de fanshop van de landskampioen verkrijgbaar. Komt er daarmee een droom uit voor Hélène? „Nee joh. Dit is echt toeval. Ik heb nog nooit iets ontworpen. Mensen vragen wel vaker of ik hier altijd van gedroomd heb. Ja, ik droom er nu van, van de zenuwen, of alles wel goed gaat.”

Bron: Metronieuws.nl: Tekst: Ellen Mannens


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder