Jeroen en sfeerteam ontvangen Willem van Hanegem Trofee

0
4284

Vol trots hebben we het nieuws vernomen dat de Willem van Hanegem Trofee dit jaar is toegekend aan Jeroen en, in het verlengde daarvan, het sfeerteam van FSV De Feijenoorder. Hiermee gaat een eerder hardop uitgesproken wens van Van Hanegem in vervulling. Het sfeerteam bestaat uit tientallen vrijwilligers die jaar in jaar betrokken zijn bij de prachtige sfeeracties in en rondom De Kuip. Of zoals Willem van Hanegem het verwoord: “die jongens die altijd van die mooie doeken maken”. Het is een prachtige erkenning voor de vele duizenden uren werk, liefde en saamhorigheid die er door supporters in deze doeken en de sfeeracties in het algemeen wordt gestoken. FSV De Feijenoorder feliciteert Jeroen en alle vrijwilligers met de toekenning van deze prachtige prijs.

Jeroen is, samen met onder meer Nick, Alwin, Rene en de jongens in het sfeerteam spandoekenmaker en kartrekker van het eerste uur. Samen met de vele vrijwilligers vormen zij de motor achter vele prachtige doeken. Er zijn maar weinig Feyenoordsupporters waarbij het hart niet sneller gaat kloppen bij het denken aan bijvoorbeeld de Zilvervloot en het Megadoek: meesterwerken! Jeroen en Nick mogen door fouten in het verleden op dit moment geen wedstrijden van Feyenoord bezoeken. De situatie die is ontstaan is voor iedereen zeer vervelend. We hopen dat deze prachtige, eervolle erkenning de opmaat is voor alle partijen om met elkaar in gesprek te gaan.

De Willem van Hanegem Trofee is in 2014 in het leven geroepen als bijzonder cadeau voor de zeventigste verjaardag van Feyenoords clubicoon Willem van Hanegem. Het eerste exemplaar van deze prijs werd uiteraard toegekend aan ‘De Kromme’ zelf. De trofee wordt sindsdien jaarlijks bij de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond. De trofee is een schitterend bronzen beeld, gevormd naar de welbekende halfhoge schoen die Van Hanegem als speler droeg en waarmee hij Feyenoord zoveel successen bezorgde.

In het beeld staan de woorden ‘Van Hanegem Super’ gegraveerd, destijds de naam van het model van de schoen. Met de naar het clubicoon vernoemde trofee geeft Feyenoord de lotsverbondenheid tussen de club en Van Hanegem niet alleen een feestelijk, maar ook een terugkerend karakter.

Winnaars Willem van Hanegem Trofee

Jaar Winnaar
2019 Jeroen & Sfeerteam
2018 Pim Blokland
2017 Maup Martens
2016 Jan Mastenbroek
2015 Henk van der Stoep
2014 Willem van Hanegem
-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder