Speciale edities Europa Cup-boek bijna uitverkocht

0
2947

De drie speciale edities van het Europa Cup-boek ‘Leve Feyenoord 1’ zijn bijna uitverkocht. Alleen de uitgave met Willem van Hanegem op de cover is nog verkrijgbaar. Klik hier om de uitgave van Willem van Hanegem te bestellen. De versies met Ove Kindvall en Rinus Israël zijn niet meer te bestellen.

Omdat het op 6 mei vijftig jaar geleden is dat Feyenoord de Europa Cup 1 won, brengt Kick Uitgevers een gedenkboek uit in vier varianten: een standaardversie en drie speciale spelersedities. De inhoud van de boeken is gelijk, maar elke editie heeft een eigen cover. Daarnaast hoort bij de speciale uitgaven een replica van het finaleshirt met het rugnummer en een handtekening van de betreffende speler. Voor het laten maken van de shirts heeft Kick samenwerking gezocht met FRFC1908.

“We weten niet wat ons overkomt, en vallen van de ene verbazing in de andere”, zegt Matty Verkamman van Kick Uitgevers. “Het boek is nog niet verschenen, maar de eerste twee drukken zijn al nagenoeg uitverkocht. Dit hebben we nooit eerder meegemaakt.”

De editie-Israël en de editie-Kindvall zijn nu uitverkocht. De uitgave met het shirt en de cover van Willem van Hanegem, waarvan er meer zijn gedrukt, is nog wel leverbaar. Daarnaast kan de standaardeditie nog worden besteld. Klik hier om de standaardeditie te bestellen.

De vraag naar de Willem-editie is verreweg het grootst. Hiervan zijn nog ongeveer 160 exemplaren in voorbereiding. Daarna stopt het waarschijnlijk, en laat Kick alleen nog de standaardeditie bij drukken. “We willen de exclusiviteit van de iconen-edities in stand houden”, zo legt Verkamman uit.

Op dit moment zijn in totaal 3.500 boeken besteld. Als de teller in het huidige tempo doorloopt, zijn dat er eind deze maand 4.000.

Kick verwacht de eerste boeken volgende week uit te leveren. Alles is erop gericht om de boeken in elk geval vóór 6 mei in huis te hebben bij iedereen die heeft besteld.


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder