Groepsfase UEFA Europa Conference League gepasseerd!

0
1699

De groepsfase zit erop! Feyenoord plaatst zich voor de volgende ronde van de UEFA Europa Conference League. Omdat Feyenoord als winnaar van groep E de groepsfase doorloopt, plaatst het zich automatisch bij de laatste 16 teams die gaan strijden om de allereerste Conference League Cup!

Terugblikken
Feyenoord begon de groepsfase in de tweede kwalificatie ronde waarin we het opnamen tegen het Kosovaarse FC Drita. Met een 0-0 uitslag in Kosovo en een 3-2 overwinning thuis in De Kuip, namen we het in de derde kwalificatie ronde op tegen Luzern. Deze tegenstander werd zowel uit als thuis met 3-0 verslagen.

Na de kwalificatie ronde volgde de play-offs. Hierin troffen we de Zweedse ploeg Elfsborg. Thuis werden de Zweden verslagen met 5-0, maar uit verloor Feyenoord met 3-1. Cumulatief bracht dit ons op 3-6, waardoor Feyenoord door kon naar de eerder genoemde groepsfase.

Hoe nu verder?
Op 25 februari 2022 zal de loting plaatsvinden waarbij de tegenstander van Feyenoord bekend wordt gemaakt. De teams die in het toernooi blijven zijn:

Nummers 3 Europa League:
Celtic (Schotland)
Leicester City (Engeland)
Sparta Praag (Tsjechië)
Fenerbahce (Turkije)
Rapid Wien (Oostenrijk)
Olympique Marseille (Frankrijk)
FC Midtjylland (Denemarken)

Nummers 2 Conference League:
Maccabi Tel Aviv (Israël)
Randers (Denemarken)
Bodo Glimt (Noorwegen)
Partizan (Servië)
Slavia Praag (Tsjechië)
Qarabag (Azerbeidzjan)
PAOK Thessaloniki (Griekenland)
Tottenham Hotspur (Engeland)*

*Spurs dient als 2e te eindigen.

Na de loting zullen de wedstrijden gespeeld worden op 10 (eerst uit) en 17 maart 2022.

Supportersreizen in de groepsfase
Vanuit de supportersvereniging hebben we ook dit jaar weer (gelukkig) supportersreizen mogen organiseren. Zo hebben we bij de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin twee bussen vol supporters kunnen laten afreizen. De uitwedstrijd in het mooie Praag konden we zelf zowel één bus als één vliegtuig vol Feijenoorders af laten reizen!

Bekijk hier de beelden van deze prachtige trip!

FC Union Berlin – Feyenoord
Foto’s: Supporters + Yannick Verhoeven

Slavia Praag – Feyenoord
Foto’s: Supporters


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder