Eerbetoon voor Wim Jansen en zijn familie

0
1333

Zaterdag 29 januari is er met een groots en indrukwekkend eerbetoon afscheid genomen van Wim Jansen. Binnen in De Kuip waren 18 foto’s te zien met beelden vanuit Wim zijn grote carriΓ¨re. Wim Jansen won grote prijzen met Feyenoord. De allergrootste prijzen: De Europacup 1, de Wereldbeker en de UEFA Cup gewonnen in 1974 waren op de buitenring tentoongesteld. Als laatste eer werd er een erehaag vanuit de genodigden ingezet binnen de poorten welke overging in de erehaag vanuit de supporters.

Op het voorplein hing een spandoek met een portret van Wim Jansen, met de tekst “Wim Jansen 1946-2022”. Het eerbetoon op het voorplein werd afgesloten met een laatste groet en het nummer You’ll never walk alone van Gerry & the Pacemakers.

Hierna reed de rouwstoet door een erehaag naar Varkenoord, waar het voorplein is omgedoopt tot het Wim Jansenplein. Een blijvend eerbetoon aan de verdiensten van Wim Jansen voor de jeugdopleiding. De oer-Feyenoorder begon ooit zelf als jeugdspeler op Varkenoord en was daar tot de laatste jaren van zijn leven een vertrouwd gezicht en zeer geliefd.

De wijze waarop zaterdag afscheid van hem is genomen, onderstreept nog maar eens hoe groot de waardering is voor Wim Jansen bij iedere Feyenoorder. Bij menigeen zullen de gedachten nog eens zijn teruggegaan naar zijn rol in het elftal dat in 1970 de wereld veroverde, en naar hoe hij de club begin jaren ’90 als trainer de helpende hand toestak en zo een levensgroot aandeel had in de wederopstanding.

Grote dank gaat uit naar Feyenoord voor de samenwerking rondom het eerbetoon en naar de mannen van De Noordzijde en FRFC1908 voor hun hulp bij de organisatie van dit prachtige eerbetoon.

FSV De Feijenoorder wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Bekijk hieronder de foto’s van het afscheid welke zijn gemaakt door John de Pater.

Bekijk hieronder de foto’s van het afscheid welke zijn gemaakt door Mandy Horstink.


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder