De Holdert beker te zien bij de Professor Feyenoord Quiz!

0
415

Feyenoord heeft de KNVB beker 13 keer gewonnen. Maar de KNVB beker heeft niet altijd zo geheten. Zeker de laatste decennia was de naam vaak gekoppeld aan de sponsor van het toernooi. Dat begon al in 1899 naar een idee van uitgever Hak Holdert. Hij had in Engeland de voetbalsfeer rondom de FA Cup ervaren en wilde met de Holdert beker zo’n soort toernooi ook in Nederland introduceren.

Feyenoord, toen nog R.V. & A.V. Feijenoord geheten, won die beker 2 keer en wel in 1930 en 1935. Voor we de finale behaalden, moesten we maar liefst 6 tegenstanders verslaan (en sommige niet de minste in die tijd, waaronder Ajax).

Lees het gehele artikel hier.

Bron: Hand in Hand nr. 3 | 2022

De Holdert beker is eindelijk in handen van Feyenoord. En wij hebben de eer om de beker tijdens de Professor Feyenoord Quiz tentoon te stellen. Kom jij ook een kijkje nemen? Aanmelden voor de quiz kan hieronder:

Aanmelden

Datum: 11-11-2022
Locatie: Kantine Sportclub Feyenoord ( Olympiaweg 280, 3078 HT in Rotterdam )
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: Deelname aan de quiz is gratis.

Opzet Professor Feyenoord Quiz
We beginnen de avond met twee rondes die je in duo’s mag beantwoorden. Het is geen probleem als je je alleen inschrijft, dan zorgen wij voor een partner. Als laatste volgt de finaleronde die individueel gespeeld wordt. Een extra element zijn de twee Kahoot-rondes. De antwoorden hiervoor geef je met je telefoon.

Alle deelnemers ontvangen een unieke Professor Feyenoord vaan en de winnaars gaan ervandoor met een bokaal en extra prijs. De vragen lopen uiteen van makkelijk tot moeilijk en van het heden tot ons roemruchte verleden. Allemaal over onze mooie club Feyenoord.

Niet deelnemen? Supporters zijn van harte welkom. De tap staat uiteraard open!


-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder
DELEN
Vorig artikelAlgemene Ledenvergadering 07-11-2022